[Žinios trumpai] Orkai skuba: Kremlius planuoja kuo greičiau prie Rusijos prijungti Chersono sritį ir Donbasą  ()

Leonidas Sluckis, Rusijos Rusijos Valstybės Dūmos Tarptautinių reikalų komiteto pirmininkas ir Rusijos derybų delegacijos narys, teigia, kad Chersono sritis gali dar liepą būti prijungta prie Rusijos Federacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija skuba, nes būtent čia pastaruoju metu pastebimos nedidelės Ukrainos kontrapuolimo užuomazgos. Dar anksčiau Chersono gyventojai buvo priversti susipažinti su rubliais, pradėta kalbėti apie referendumą. Kadangi Rusija negali rengti referendumų svetimose šalyse, jo rezultatai būtų automatiškai neteisėti. Tačiau akivaizdu, kad Rusija sieks aneksuoti Chersono sritį. Kaip ir, aišku, Luhanską bei Donecką.

Sluckis teigia, kad apsišaukėliškos Luhansko ir Donecko respublikos bei Chersono sritis vienu metu balsuos referendumuose. Rezultatas juose jau aiškus. Tuomet jau liepą Rusija galėtų prisijungti nuo Ukrainos atplėštas teritorijas.

Be to, Rusijos taikiklyje - ne tik Chersonas ir Donbasas, bet ir Zaporižė. Tiesa, Sluckis teigia, kad ši sritis būtų prijungta tik kai būtų tam pasiruošta - rusų pajėgos jos dar nėra okupavusios.

Latvijos portalas „Meduza“ cituoja Kremliui artimus šatinius, kurie teigia, kad Putinas nori vienu metu rengti kelis referendumus. Vienas, aišku, prie Rusijos prijungtų Luhansko, Donecko ir Chersono sritis. Kitas - prie Rusijos Federacijos prijungtų Baltarusiją. Dar vienas būtų skirtas Sakartvelo Pietų Osetijos teritorijai pavogti. Šaltinis teigia, kad tam tiktų rugsėjo 11 diena, kai rusai balsuos už sričių gubernatorius.

 

Tiesa, tai - senos naujienos. Gali būti, kad Rusija paskubės teritorijų vagystes įvykdyti anksčiau, kol Ukraina dar neturi pakankamai ginkluotės kontrpuolimui vykdyti. Tai visiškai nepakeistų Ukrainos planų, bet galėtų pateisinti dar agresyvesnę ataką rusų akyse - juk būtų puolamos Rusijos Federacijos teritorijos (nors ir niekieno tokiomis nepripažįstamos). Tokius gandus skatina ir Pietų Osetijos „prezidento“ Anatolijaus Bibilovo sprendimas atšaukti liepos 17 dieną suplanuotą referendumą dėl prisijungimo prie Rusijos - atrodo, kad laukti nebebus kada.

(2)
(3)
(-1)

Komentarai ()