[Žinios trumpai] Rusų laivams ir tankams bus liūdnos dienos: Švedija skelbia apie naujus galingus ginklus Ukrainai  ()

Tai bus ketvirtasis ginklų pristatymas iš Švedijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedija paskelbė apie naują karinės pagalbos paketą Ukrainai. Į jį bus įtrauktos priešlaivinės raketos, prieštankiniai granatsvaidžiai ir snaiperiniai šautuvai.

Šis sprendimas paskelbtas Finansų ir Gynybos ministerijų pranešime spaudai oficialiame vyriausybės portale.

„Švedijos ginkluotosios pajėgos turi galimybę ribotam laikui rezervuoti tam tikrą gynybos techniką. Vyriausybė siūlo Ukrainai perduoti papildomos gynybos technikos priešlaivinių raketų „Robot 17", snaiperinių šautuvų AG 90 ir daugiau kaip 5000 papildomų prieštankinių „Pansarskott 86““, – sakoma pranešime.

„Pansarskott 86“ yra vienkartiniai prieštankiniai granatsvaidžiai, geriau žinomi kaip „Bofors AT4“. Anksčiau Švedija perdavė Ukrainai daugkartinio naudojimo granatsvaidžius „Carl Gustaf“. Vieno iš jų pagalba buvo susprogdintas tankas T-90M „Proryv“.

 

Tame pačiame pranešime spaudai Švedija paskelbė, kad skirs 60 mln. kronų (daugiau nei 6 mln. dolerių) NATO fondui, įsteigtam Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms remti. O dar 100 mln. bus skirta paremti Ukrainai civilinėje sferoje. Tikriausiai čia kalbama apie humanitarines ir pabėgėlių problemas.

 

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(1)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: