[Žinios trumpai] Ukrainiečių karys apie M240 kulkosvaidžio jėgą - akimirksniu naikina „Tigr“ visureigius ir KAMAZ sunkvežimius  (2)

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys Dmytro, tarnaujantis Zaporižės atskirojoje brigadoje, džiaugiasi amerikietiško kulkosvaidžio M240 galimybėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmiausia jam teigiamą įspūdį paliko tai, kad M240 yra „vieno žmogaus ginklas“. Be to, šis kulkosvaidis gali būti išardytas per 10 sekundžių, o iš gamyklos atkeliauja visiškai paruoštas naudojimui. Dmytro teigia, kad pakeisti M240 vamzdį ar tiesiog išvalyti ginklą yra lengva. Priežiūros paprastumas visada yra gero ginklo savybė.

Be to, Dmytro džiaugiasi ir nestipria atatranka, patogia šovinių juostos pozicija. „Amunicija atkeliauja juostose, dėžėse - viskas gerai. Galima sujungti kelias juostas ir dėžes. Galima sukurti 400 šovinių juostą ir taip užsiimti poziciją ir pradėti šaudyti nešvaistant laiko“, teigia karys. Kas penktas šovinys juostoje yra trasuojantis - šviesdamas pažymi savo trajektoriją ir padeda patikslinti ugnį.

Be optinio taikiklio, Dmytro teigimu, M240 yra taiklus iki 800 metrų atstumu. Su taikikliu galima naikinti taikinius ir 1,2-1,8 km atstumu. 800 šūvių per minutę greitis yra pakankamai geras priešo pozicijoms užspausti. 

Nors M240 sveria 12 kg, Dmytro teigia, kad šis kulkosvaidis yra patogus ir juo galima šaudyti ir stovint ar priklaupus. Karys džiaugiasi, kad M240 naikina priešo pėstininkus ir net tokias mašinas kaip „Tigr“ visureigiai ar KAMAZ sunkvežimiai.

 

M240 kulkosvaidis naudojamas nuo 1977 metų. Jo konstrukcija buvo sukurta Belgijoje, bet ginklas gaminamas JAV. Vienas toks kulkosvaidis kainuoja daugiau nei 6 tūkstančius dolerių, bet, aišku, taikikliai ir kiti priedai šią kainą gali gerokai išpūsti.

(41)
(2)
(39)

Komentarai (2)