[Žinios trumpai] Visiškas Elono Musko ir „Twitter“ sprogimas per dvi minutes: kas čia nutiko?  ()

E. Muskas pasitraukia iš 44 milijardų dolerių vertės susitarimo pirkti „Twitter, tačiau „Twitter“ bandys priversti jį sutikti su pradiniu sandoriu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai tariant: jie beveik neabejotinai turės tai spręsti teisme.

Beveik visi sutinka, kad Elonas labai permokėjo už „Twitter“. Bendrovės akcijos prarado trečdalį savo vertės nuo balandžio pabaigos, kai E. Muskas pateikė savo pasiūlymą. „Twitter“ vertė pirmadienį toliau krito iki maždaug 34 USD už akciją. E. Musko pasiūlymas buvo 54,20 USD už akciją, todėl nesunku suprasti, kodėl „Twitter“ valdyba neleis jam pasitraukti be kovos.

Nuo pat pirmosios dienos Muskas kėlė klausimą apie „spam botus“ ir be įrodymų kaltino „Twitter“ klaidinant investuotojus dėl tikrojo tų paskyrų skaičiaus platformoje.

„Twitter“ iš tiesų turi šlamšto problemą, tačiau problema slypi ne tame. Šio sandorio finansiniai aspektai tiesiog neturi prasmės, ypač dėl to, kad įžengėme į meškų rinką, kuri nusinešė „Twitter“ ir „Tesla“, kurių akcijos sudaro didžiąją E. Musko turto dalį. Kitaip tariant, jis tapo skurdesnis, o „Twitter“ atpigo, todėl suprantama, kad jis nori iš naujo derėtis arba visiškai jo atsisakyti.

Kas gali įvykti?

Teoriškai E. Muskas galėtų sumokėti 1 mlrd. USD netesybų. E. Muskui tai skamba gražiai, bet sudėtingiau yra „Twitter“ valdybai, kuri gali pažeisti savo patikėtines pareigas akcininkams. Tikėtina, kad tai sujaudintų ir taip nerimaujančius „Twitter“ investuotojus.

„Twitter“ gali priversti E. Muską nusipirkti jį pagal pradines sąlygas, jei pavyks įtikinti teisėją, kad jis jau patvirtino savo sandorio pabaigą. Tai būtų puiku „Twitter“ akcininkams, o ne „Twitter“ darbuotojams ir naudotojams, jei platformą negailestingai valdys žmogus, kuris buvo priverstas už tai permokėti.

 

Kai abi šalys ruošiasi bylinėtis, jos ir toliau kalbėsis ir situacija gali išsispręsti susitarus dėl pardavimo kainos. Toks sprendimas yra įprastas ginčuose dėl susijungimų.

Bet galimas bet koks kortų žaidimo variantas. Su E. Musku galima tikėtis netikėtumų.

Vienas dalykas aiškus: saujelė „Twitter“ ir Elono Musko advokatų šią vasarą uždirbs gerus atlyginimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: