Kinijos turgelio stebuklai: skelbiama akcija ypač plonam trasformeriui „Teclast F6 Pro“ – pilnai metalinis korpusas, „6 in 1“ darbo režimai, „Windows 10 Home“, 8 GB RAM (Video)  ()

Vietinių Kinijos gamintojų kuriami nešiojami kompiuteriai vis dažniau atranda savo pirkėją. Įdomu ir tai, kad jie šiuo atveju tikrai nebando kopijuoti geriausiai žinomų bei vertinamų nešiojamų kompiuterių gamintojų. Yra daugiau nei akivaizdu, kad kinai šiuo metu labiausiai domisi ekonominės klasės biudžetinių kompiuterių gamyba, kadangi nori, kad pastaruosius rinkoje už prieinamą kainą praktiškai galėtų įsigyti kiekvienas to norintis pirkėjas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis dėlto požiūris į ekonominės klasės nešiojamus kompiuterius Kinijoje yra šiek tiek kitoks nei mes esame įpratę matyti Europos rinkoje. Kitaip sakant, kinai ieško geriausio balanso tarp nešiojamo kompiuterio kainos, našumo, surinkimo kokybės bei funkcionalumo. Visa tai reiškia, kad Kinijoje gamintas nešiojamas kompiuteris greičiausiai netaps itin reiklių ir našumo reikalaujančių pirkėjų svajone, tačiau puikiai tiks kasdieniniam naudojimui namuose ar biure.

Ko praktiškai galima tikėtis iš kiniško nešiojamo kompiuterio puikiai iliustruoja „Teclast F6 Pro“ pavyzdys. Šis pilnai metalinį korpusą turintis nešiojamas kompiuteris pas pirkėjas atkeliauja su iš karto įdiegta angliška „Windows 10 Home“ operacinės sistemos versija ir ypatingas tampa dėl to, nes gali būti naudojamas net šešiuose skirtinguose darbo režimuose.

Labai tikėtina, kad tokia nešiojamo kompiuterio konfigūracija dažnam skaitytojui asocijuojasi su didesne nei tūkstančio eurų kaina, tačiau „Teclast F6 Pro“ pavyzdys puikiai patvirtina, kad tokias galimybes turintį nešiojamą kompiuterį šiuo metu jau yra įmanoma įsigyti ir išleidžiant mažiau nei 500 eurų.

Šis kompiuteris sulaukė gerų atsiliepimų iš apžvalgininkų ir pirkėjų, tačiau į gerą jam tai neišėjo - didelis kompiuterio populiarumas paskatino gamintoją ženkliai padidinti kainą, tad šis modelis po anonso proga paskirtų nuolaidų pabrango gerokai virš 500€. Ir tik dabar jam vėl taikoma akcija, tačiau pačios mažiausios kainos jau nepasiekė ir neaišku, ar bepasieks.

Greta to norisi paminėti ir tai, kad „Teclast F6 Pro“ yra aprūpintas:

  • pasyviai aušinamu mobiliu septintos kartos „Intel Core m3-7Y30“ centriniu procesoriumi,
  • „Intel HD Graphics 615“ vaizdo plokšte,
  • 13,3 colių įstrižainės aukštosios raiškos (1920 x 1080) lietimui jautriu ekranu,
  • 5000 mAh talpos baterija,
  • 8 GB operatyviąją DDR3 RAM atmintine,
  • M.2 tipo 128 GB talpos SSD disku
  • lietimui jautriame paviršiuje (angl. touchpad) integruotu piršto antspaudų skaitytuvu.

Šis nešiojamas kompiuteris taip pat yra aprūpintas 360 laipsnių vyriais, todėl esant reikalui gali būti naudojamas net šešiuose skirtinguose darbo režimuose. Be to, gamintojas žada, kad šio kompiuterio vyriai yra labai patikimi ir rimtai ištestuoti.

Tenka pripažinti, kad Lietuvoje tokiam nešiojamam kompiuteriui alternatyvų rasti yra gana sunku, kadangi tautiečiai dažniausiai renkasi gerokai našesnius nešiojamus kompiuterius su „Intel Core i“ serijos centriniais procesoriais. Tačiau atkreipkite dėmesį, kad pagal skaičiuojamąją galia „Intel Core m3-7Y30“ rikiuojasi greta populiaraus „Intel Core i3-6100U“ CPU, kas taip pat patvirtina, kad šiam „Core m3“ serijos centriniam procesoriui našumo bent jau darbui tikrai pakanka.

„Intel Core M“ šeimos procesoriai sukurti specialiai itin mobiliems kompiuteriams, todėl kompiuterio su „Core M“ CPU baterijoje energijos užtenka net 1,7 valandos ilgiau nei, pavyzdžiui, naudojant „Haswell“ architektūros „Core i5" centrinį procesorių. Geriausia žinia, kad „Intel Core M“ centrinį procesorių galima aušinti visiškai pasyviai, nenaudojant jokių papildomų išorinių ventiliatorių, o tai labai sumažina kompiuterio skleidžiamą triukšmą ir leidžia kurti itin plono korpuso įrenginius.

Tačiau tai turi ir savo trūkumų – kompiuterio korpusas įkaista daugiau nei su įprastu aušinimu, ką pastebi ir šio kompiuterio pirkėjai.

Galiausia norime pridėti, kad šią savaitę taip pat vyksta „Top New Arrivals“ išpardavimas. Būtent šiame išpardavime dabar su nuolaidomis galite įsigyti ir kitų vietinių Kinijos gamintojų ne tik nešiojamus, bet taip pat ir naujos kartos planšetinius kompiuterius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()