Perpus atpigę degalai vienoje Vilniaus degalinėje sukėlė beprotybę  (3)

Dvejų metų jubiliejų mininti degalinė „Stateta“ vilniečiams surengė tikrą atrakciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniame tinkle paskelbus apie penktadienį vyksiančią vienos valandos trukmės akciją, kurios metu degalai bus perpus pigesni, jau nuo ryto šalia Ukmergės gatvėje esančios degalinės išsirikiavo didžiulė eilė automobilių. Mat akcijos organizatoriai paskelbė tik nuolaidos dieną ir pranešė, kad tikslų akcijos laiką paskelbs likus pusvalandžiui iki jos pradžios.

Maksimalus su nuolaida parduodamų degalų kiekis buvo ribojamas iki 50 litrų, tačiau sostinės vairuotojų gretose tai vis tiek sukėlė didžiulį ažiotažą. Vieną valandą dyzelino litras kainavo 0,47 euro, benzino – 0,52 euro, o dujų – 0,26 euro.

Statistikos departamento duomenimis, paskutinį kartą panašios degalų kainos Lietuvoje buvo tik 1998-1999 metais. Tada dyzelinas kainavo apie 1,5 lito (0,43 euro), o benzinas – 1,85 lito (0,54 euro).

Atvažiavo, bet nesutaupė

Visą valandą degalinėje dirbo dvi kasos, taip pat keletas darbuotojų padėjo klientams pripildyti bakus. Akciją koordinuoti padėjusios viešųjų ryšių kompanijos atstovas Ligitas Žvaliauskas sakė, kad iš pradžių buvo šiek tiek neramu. Organizatoriai nebuvo tikri, ar suvažiavusiems automobiliams dėl kilusio chaoso pavyks palikti degalinės teritoriją.

„Tam netgi atitvėrėme vieną juostą išvažiavimui į Ukmergės gatvę, tačiau laimei viskas klostėsi ganėtinai sklandžiai“, – komentavo jis.

Eismo sumaišties akcijos metu išvengti nepavyko. Link degalinės vedančiose Ukmergės ir J. Baltrušaičio gatvėse susidarė didžiulės spūstys. Norintys jas aplenkti vairuotojai ryždavosi netgi išvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą.

Ne visiems pigiais degalais susigundžiusiems vilniečiams iš tiesų pavyko sutaupyti. Degalinės atstovai pasakojo apie vairuotoją, kuri su vaikais akcijos pradžios laukė nuo 8 valandos ryto. Moteris su šeimyna papusryčiavo, tačiau nesulaukusi akcijos paliko automobilį ir vaikus į darželį išvežė su taksi. Pati vėliau grįžo ir toliau laukė eilėje.

Vieni įžūlūs, kiti – kuklūs

Visgi ne visi vairuotojai ryžosi stoti į eilę. Vilnietis Edmundas pasakojo mašiną palikęs netoliese ir atėjęs pažiūrėti, kaip vyksta akcija. Automobilių gausa degalinėje vyrą nustebino.

„Išsitraukiau telefoną tam, kad padaryčiau keletą nuotraukų. Kitaip pažįstami nepatikės, kai papasakosiu, kas čia dėjosi“, – juokėsi jis.

Ryškiai raudoną „Audi A4“ į degalinę atvairavęs jaunuolis prisipažino įžūliai aplenkęs kitus eilėje laukusius vairuotojus ir degalų įsipylęs be eilės. Klausiamas, kodėl taip pasielgė teisinosi, kad galingas automobilis „daug ryja“.

Tuo metu žvejys Eugenijus su kukliu „Volkswagen Polo“ kantriai laukė eilėje. Pasakojo, kad dėl hobio dažnai važiuoja į Utenos ar Molėtų rajoną, todėl galimybė užsipilti pigesnių degalų jam labai naudinga.

Atsirado ir gudruolių, kurie nesulaukę eilės į degalinę atėjo nešini įvairiausiomis talpomis. Tačiau tokius apsaugos darbuotojai vijo į šalį. Akcijos organizatoriai sakė, kad į talpas degalai buvo pilami, tačiau pirmenybę teikę klientams su automobiliais.

Degalinių tinklo „Stateta“ generalinis direktorius Karolis Stasiukynas sakė norėjęs visus klientus grąžinti į laikus, kai kompanija tik kūrėsi ir pasiūlyti suomiškų degalų beveik už tų metų kainas – perpus pigiau, nei dabar.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Saulius Rinkevičius
(22)
(9)
(13)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: