[Žinios trumpai] Ždanovas: jei Lukašenka palūš, bus naujas karas  (1)

Karo ekspertas Olegas Ždanovas teigia, kad Voluinės kryptimi Baltarusijos kariuomenė gali pasiųsti 25 tūkst. žmonių, o jei Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas darys spaudimą Lukašenkai, Baltarusija stos į karą prieš Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-05 [Žinios trumpai] Ždanovas: jei Lukašenka palūš, bus naujas karas  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Noriu sutelkti dėmesį į Voluinės kryptį. Ten yra Baltarusijos kariuomenė. Mes žinome, kad jie gali dislokuoti 20–25 tūkst. karių. Ir mes žiūrime į Baltarusijos kariuomenę suprasdami, kad Putinas gali spausti Lukašenką ir jis duos įsakymą Baltarusijos kariuomenės puolimui prieš Ukrainą. Tokios galimybės neatmetame. Todėl stebime pasienio ruožą ir laikome ten reikiamą karių skaičių, kad apsaugotume savo teritoriją“, – sakė karo ekspertas.

Ždanovas taip pat pabrėžė, kad Ukraina žino, iš kur gali ateiti priešo kariuomenė.

„Puikiai suprantame, iš kur potencialiai galėtų veržtis Baltarusijos kariuomenė. Reljefas toks, kad ten neapsisuksi ir neisi plačiu frontu. Yra pelkės, miškai, o tai labai susiaurina žengimo į priekį galimybes. Beje, tai gali būti dar vienas atgrasymo veiksnys Baltarusijos kariuomenei – bus apribotas manevras, o mes galime pakartoti tai, ką padarėme su Rusijos kariuomene pirmąją karo savaitę Černihivo ir Sumų srityse. Tada sutriuškinome jų kolonas, kai jie įžengė į Ukrainos teritoriją. Reljefo ypatumai gali sukurti tokias pačias sąlygas ir iškrėsti tą patį žiaurų pokštą su Baltarusijos kariuomene“, – kalbėjo ekspertas.

 

Ždanovo teigimu, A. Lukašenka pasiųs karius į Ukrainą, jei Putinui pavyks jį įbauginti.

„Tai Lukašenkos likimo valdžioje klausimas. Jei Putinas ras būdą jį įbauginti tuo, kad kitą dieną jis bus pašalintas iš valdžios, jei nekariaus su Ukraina, tuomet Lukašenka gali duoti įsakymą. Kitais atvejais Lukašenka lauks iki paskutinio momento, nes supranta, kad net jei jis duos įsakymą pulti, tai gali sukelti socialinį sprogimą pačioje šalyje, nes tiek gyventojai, tiek kariuomenės dalis yra prieš Baltarusijos dalyvavimą kare Ukrainoje“, – sakė Ždanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(35)
(0)
(35)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: