[Žinios trumpai] Lukašenka pratrūko naujais grasinimais - gali tiesiogiai įsikišti NATO  ()

Aleksandras Lukašenka pakartojo, jog jis pasirengęs pulti Ukrainą. „Viskas tik prasideda. Tai, kas vyksta Ukrainoje, yra pradžia", – sakė jis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-21 [Žinios trumpai] Lukašenka pratrūko naujais grasinimais - gali tiesiogiai įsikišti NATO  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neteisėtai Baltarusijos vadovu pasiskelbęs A.Lukašenka lankėsi Bobruiske (Baltarusija) ir ten padarė daugybę griežtų pareiškimų dėl Ukrainos.

„Mes nieko nedarysime, kol neperžengsite raudonos linijos. Kai tik kirsite mūsų sieną ar nusitaikysite į Mozyro naftos perdirbimo gamyklą (jie turėjo tokią beprotišką idėją), mes nedelsiant atsakysime", – grasino Lukašenka.

Šį kartą Lukašenka įžvelgė grėsmę iš Ukrainos. Jis, pasitikėdamas savimi, gąsdina smūgiais Kijevui. Kyla logiškas klausimas: ar dabar Baltarusija turi galimybę smogti Ukrainos teritorijai neprisidengdama Rusijos Federacija, o pati.

„Baltarusijos kariuomenė yra neprofesionali. Apie šalies kariuomenę net sakoma, kad ji popierinė ir nėra kovinga, lyginant su Ukrainos kariuomene", – pabrėžė karo ekspertas.

Akivaizdu, kad be Putino pagalbos Lukašenka greičiausiai neišdrįs veržtis į Ukrainos teritoriją. Jei jis nuspręs žengti tokį žingsnį, tai gali lemti Baltarusijos subyrėjimą į dvi dalis.

 

Baltarusijos invazijos grėsmė:

Nuo birželio 5 dienos Baltarusija aktyviai kūrė pozicijas pasienyje su Ukraina ir vykdė žvalgybą.

Birželio 16 dieną Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis nurodė patikrinti pasirengimą gynybai keturiuose regionuose įsiveržimo iš Baltarusijos teritorijos atveju.

Birželio 17 dieną Lukašenka pagrasino smogti Kijevui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(21)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()