[Žinios trumpai] Krymas panikoje: skaičiuoja, iš kokio atstumo Ukraina sunaikino naftos platformas – su nerimu spėjama, kas bus toliau  ()

Darbai visose trijose paveiktose platformose buvo sustabdyti, o dujos iš vamzdžių išleidžiamos siekiant sustabdyti gaisrą, teigia šaltiniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodė naujų detalių  apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų raketų ataką prieš gręžimo platformas Juodojoje jūroje, kurias Rusija užgrobė 2014 metais per Krymo okupaciją. 2014 metais Rusijos Federacija užėmė gręžimo platformas 100–150 km atstumu nuo Odesos ir Krymo. Be to, įsibrovėliai jas naudojo, kad stebėtų situaciją elektroninės žvalgybos pagalba.

Preliminariais duomenimis, Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš 150 kilometrų atstumo smogė į tris gręžimo įrenginius. Ant „Černomorneftega“, platformose buvo 109 žmonės, 21 žmogus buvo evakuotas.

Rusijos šaltinių teigimu, visose trijose nukentėjusiose platformose darbai buvo sustabdyti, o gaisrui sustabdyti iš vamzdžių išleidžiamos dujos.

Pirmasis apie smūgį prabilo Sergejus Aksenovas. Po Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo prieš gręžimo platformas už 150 km nuo Krymo, okupacinės administracijos vadinamajam „vadui“ teko nuraminti gyventojų paniką ir pareikšti, kad pusiasalyje veikia galinga oro gynyba ir niekas negresia.

 

Po „Černomorneftegaz“ bokštų atakos  Rusijos Federacijos Valstybės Dūma  pagrasino smogti Ukrainos „sprendimų priėmimo centrams“. Tokį pareiškimą padarė Rusijos parlamento narys iš okupuoto pusiasalio Michailas Šeremetas, pranešė Rusijos žiniasklaida.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(0)
(68)

Komentarai ()