Fantastika! Atsakomasis Kazachstano smūgis Rusijai naftos kare: pasiuntė Rusiją velniop, nurodydami transportuoti naftą aplenkiant Rusiją  ()

Prioritetinis naftos transportavimo maršrutas bus Transkaspijos jūros naftotiekis, einantis iš Kinijos į Turkiją, o iš ten nafta gali būti tiekiama į Europos šalis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-08 Fantastika! Atsakomasis Kazachstano smūgis Rusijai naftos kare: pasiuntė Rusiją velniop, nurodydami transportuoti naftą aplenkiant Rusiją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kazachstano prezidentas Kasimas Žomartas Tokajevas nurodė sutvarkyti šalyje išgautos naftos eksportą, aplenkiant Rusiją. Anot jo, reikia diversifikuoti nacionalinės naftos tiekimo būdus, o Transkaspijos maršrutas taps prioritetu. Tai Kazachstano vadovas pareiškė per susitikimą dėl transporto ir tranzito potencialo plėtros, praneša naujienų agentūra „Kazinform“.

Tokajevas nurodė nacionalinei naftos ir dujų bendrovei „KazMunayGas“ parengti geriausią variantą šiam maršrutui įgyvendinti ir, jei įmanoma, įtraukiant investuotojus iš „Tengiz“ projekto (50 proc. priklauso Amerikos energetikos bendrovei „Chevron“, o 25 proc. „ExxonMobil“).

Kazachstano vyriausybė savo ruožtu turi imtis priemonių, kad padidintų Atyrau-Kenkiyak ir Kenkiyak-Kumkol naftotiekių pajėgumus.

 

Maršrutas per Kaspiją prasideda iš Kinijos, toliau eina per Kazachstaną ir Kaspijos jūrą bei toliau į Azerbaidžaną, Sakartvelą ir Turkiją, o iš ten galima vykdyti naftos tiekimą į Europos šalis. Be to, maršrutas leidžia parduoti naftą ir kitus produktus aplenkiant Rusiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(225)
(4)
(220)

Komentarai ()