[Žinios trumpai] Suomių istorikas prognozuoja totalinį karą: „Vakarų strategija tiekti ginklus Ukrainai žlugo, reikalo teks imtis NATO“  (6)

Suomių istorikas Jussi Jalonenas mano, kad Vakarai turi įsikišti į karinį konfliktą su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomių istorikas Jussi Jalonenas pasiūlė Vakarams atvirai įsikišti į karinį konfliktą su Rusija. Apie tai rašo „Verkkouutiset“.

Vakarai turėtų apsvarstyti tiesioginio įsikišimo į karo Ukrainoje galimybę, nes surogatinis karas tarp Rusijos ir Vakarų ilgainiui išsisems. Tokią nuomonę išsakė karo istorikas iš Suomijos Jussi Jalonenas.

Jis mano, kad kolektyvinė Vakarų šalių ginklų tiekimo strategija Ukrainai, nepasiteisino. Be to, jau matoma, kad ji „negali garantuoti pergalės Ukrainai“.

„Vakarų strategija apginkluoti Ukrainą ir vengti ginkluotos intervencijos, tikriausiai, žlugo. Strategijos gali pakakti tam, kad Ukraina nepralaimėtų. Bet tai negarantuos Ukrainai pergalės“, – sakė Jalonenas.

Jis įsitikinęs, kad Ukrainai niekada nepavyks „nugalėti“ Rusijos, juolab, kad Rusijos kariuomenė, nepaisant visko, ir toliau juda į priekį ir atlieka savo užduotis.

Tuo pat metu, anot Jaloneno, Europa nenori diskutuoti apie galimą karinę intervenciją į Ukrainą, kad sustabdytų konfliktą ir garantuotų ukrainiečiams pergalę. Tačiau, jo nuomone, Vakarų šalys kada nors tai turės padaryti.

 

„Joks surogatinis karas tarp Rusijos ir Vakarų ilgai nesitęs. Anksčiau ar vėliau ES ar NATO šalys turės svarstyti tiesioginės intervencijos galimybę“, – pabrėžė karo istorikas.

Dėl to Jalonenas siūlo Vakarams apsvarstyti galimybę įsikišti į karinį konfliktą su Rusija. Kartu jis teigia, kad tokia intervencija nebus laikoma puolimu prieš Rusiją, nes pagrindiniai veiksmai vyks Ukrainos ribose, o ne Rusijos teritorijoje.

Tiesa, istorikas nuogąstauja, kad tokia intervencija gali sukurti situaciją, kurioje Rusija ras pretekstą panaudoti branduolinį ginklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(14)
(12)

Komentarai (6)