[Žinios trumpai] Lukašenka oficialiai paskelbė, kad Baltarusija dalyvauja kare (Video)  (0)

Pasak Baltarusijos vadovo, iš jų teritorijos į Ukrainą įžengė 20 tūkst. kariškių, buvo suduoti smūgiai iš „Iskander“. Jis taip pat pažymėjo, kad vyksta karas su NATO, o ne su Ukrainos valstybe.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Duodamas interviu „France-Presse“, Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka paaiškino, kaip Baltarusija remia Rusijos invaziją į Ukrainą.

Apie tai pranešė valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

Pasak A. Lukašenkos, „Iskander“ smūgiai buvo vykdomi iš Baltarusijos teritorijos prieš Ukrainos karinius objektus. Jis pridūrė, kad Rusijos kariai tikrai įžengė į Ukrainos teritoriją. Jų buvo 20 000, bet ne iš Vakarų, o iš rytų karinės apygardos. Tuo tarpu Rusijos kariai dalyvavo pratybose. Jis taip pat sakė, kad dabar kariauja su NATO, o ne su Ukraina, ir apkaltino Aljansą dar didesne agresija.

„Taip, mes dalyvaujame operacijoje. Bet kokiu būdu: mes uždarėme Baltarusijos vakarus, pietvakarius, kad iš ten nekištumėte peilio rusams į nugarą. Tai yra mūsų dalyvavimas. Taip, mes gydėme sužeistuosius, vežėme mirusius žmones į Baltarusijos teritoriją. Ukrainiečiams, taip pat ir rusams, duodame vaistų. Tai yra mūsų dalyvavimas operacijoje. Mes nežudome žmonių“, – sakė Lukašenka.

 

Jis taip pat pridūrė, kad neteisina Rusijos Federaciją, o ją palaiko. Rusija buvo priversta įvesti karius savo saugumui užtikrinti.

„Kodėl jie pasienyje dislokavo keturias divizijas? Kodėl? Kodėl taikotės į mus?“ – stebėjosi Lukašenka.

Jis išreiškė įsitikinimą, kad jei ne prevencinis smūgis, NATO pajėgos būtų pradėjusios masinį smūgį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(57)
(-52)

Komentarai (0)