[Žinios trumpai] Pas Zelenskį atvyksta galingas Putino pasiuntinys, perduos žinutę tiesiai iš Kremliaus vado  (2)

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas nori derėtis dėl taikos su Kyjivu per Turkijos prezidentą, mano Leonidas Nevzlinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinia apie Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano vizitą Lvive yra geras ženklas. Greičiausiai Putino siūlymus nutraukti karą jis perduos savo kolegai Volodymyrui Zelenskiui. Tokią nuomonę savo „Twitter“ tinklaraštyje pareiškė Rusijos milijardierius, buvęs „Jukos“ vadovas ir aršus Kremliaus kritikas Leonidas Nevzlinas.

„Panašu, kad R. T. Erdoganas vyksta pas Zelenskį į Lvivą Putino prašymu pasiūlyti paliaubas. Geras ženklas - Vovanas pavargo meluoti sau ir šaliai, kad „viskas vyksta pagal planą“, – rašė Nevzlinas.

Informaciją apie Erdogano vizitą Lvive patvirtino pati Turkija. Yra žinoma, kad tai bus vienos dienos kelionė Zelenskio „kvietimu“.

Turkijos žiniasklaida praneša, kad pagrindinė prezidentų derybų tema bus „žingsniai, kurių galima imtis siekiant diplomatijos būdu užbaigti Ukrainos ir Rusijos karą“. Planuojama panaudoti tą patį mechanizmą, kuriuo pavyko priversti Rusijos agresorių atblokuoti Ukrainos grūdų eksportą per Juodąją jūrą.

 

Verta paminėti, kad Kyjivas anksčiau įvardijo pagrindinę karštosios karo fazės pabaigos sąlygą – Rusijos okupacinės kariuomenės išvedimas į vasario 23 d. laikytas linijas. Maskva šiuo metu nepasirengusi žengti šio žingsnio ir tikrai su tuo nesutiks, nes rusų akyse tai būtų pralaimėjimas - juk tektų apleisti užimtas Donbaso teritorijas.

(25)
(1)
(24)

Komentarai (2)