[Žinios trumpai] Rusija nebežino, ką daryti su „referendumais“: eilinis atidėjimas gali sukelti labai pavojingą įvykių raidą  ()

Žurnalistų teigimu, neteisėtas balsavimas gali vykti ir žiemą. Maskva tikisi, kad iki to laiko RF ginkluotosios pajėgos dar sugebės užimti Donecko sritį ir išlaikyti jau okupuotus regionus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius gali atidėti „referendumus“ dėl okupuotų Ukrainos teritorijų aneksijos, kurie buvo numatyti rugsėjo 11 d. Taip yra dėl Rusijos kariuomenės nesėkmių fronte – greičiausiai įsibrovėliai iki šios datos nespės užimti visos Donecko srities teritorijos, kaip planavo.

Apie tai praneša leidinys „Meduza“, remdamasis savo šaltiniais.

Žurnalistų teigimu, Rusijos kariuomenė Donbase juda labai lėtai. Dabar įsibrovėliai kontroliuoja 60,25 % Donecko srities, o prieš mėnesį šis skaičius siekė 59,7 %. Tačiau nepaisant to, Rusijos valdžia dar neatsisakė surengti neteisėtų balsavimų dėl „LLR/DLR“, Chersono ir Zaporižios regionų prijungimo prie Rusijos.

Leidinys rašo, kad V. Putino administracija vis dar svarsto galimybę surengti „referendumą“ rugsėjo 11 d., tačiau tik 60 % Donecko srities bus prijungta prie Rusijos. Likusios regiono teritorijos bus įtrauktos „pagal nutylėjimą“, jei jas pavyks užimti. Pašnekovai žurnalistams sakė, kad Rusijos Federacija buvo įsitikinusi, kad iki rugsėjo regionas „kurį laiką“ bus jų valdomas.

 

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, Kremlius planavo pavasarį surengti netikrus balsavimus, todėl jie nenori jų vėl planuoti. Tačiau Rusija jau dirba prie atsarginio scenarijaus – pagal jį „referendumai“ bus rengiami žiemą. Maskva tikisi, kad iki to laiko RF ginkluotosios pajėgos dar sugebės užimti Donecko sritį ir išlaikyti jau okupuotus regionus.

Tuo pat metu Rusijos Federacijos prezidento administracija supranta, kad dar vienas „referendumo“ atidėjimas sukels nesusipratimą tarp tų, kurie palaiko invaziją, jie gali tai laikyti silpnybe. Kremlius kol kas nežino, kaip išvengti tokios įvykių raidos, tačiau Rusijos okupuotų teritorijų gyventojai ėmė ruoštis tokiam scenarijui.

 

„Meduza“ šaltiniai aiškino, kad jei referendumai bus atidėti žiemai, greičiausiai politiniams strategams reikės sukurti „naujus šūkius ir ideologijos elementus“. Žurnalistai sužinojo, kad artimiausiomis dienomis Vladimiras Putinas nuspręs dėl „referendumo“ datos.

Rugpjūčio 15 d. britų žvalgyba pranešė, kad Rusija pasiekė paskutinį „referendumo“ Donbase planavimo etapą. Rusijos ginkluotųjų pajėgų nesugebėjimą užimti visos Donecko srities Kremlius vertins kaip visų Ukrainoje užsibrėžtų tikslų neįvykdymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(3)
(5)

Komentarai ()