[Žinios trumpai] FSB paskelbė atskleidusi Darijos Duginos nužudymą - jau „rado“ sprogdinimo vykdytoją  ()

Remiantis FSB versija, Darija Duginą pražudžiusį sprogimą suplanavo ir įvykdė Ukrainos specialiosios tarnybos. Vykdytoja buvo Ukrainos pilietė Natalija Šaban, kuri Maskvoje buvo su dukra. Nes, matyt, į tokias operacijas pasiimi ir vaikus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-22 [Žinios trumpai] FSB paskelbė atskleidusi Darijos Duginos nužudymą - jau „rado“ sprogdinimo vykdytoją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

FSB paskelbė išsiaiškinusi „rusų pasaulio“ ideologo Oleksandro Dugino dukters nužudymą. Rusijos saugumo pajėgų teigimu, nusikaltimą suplanavo ir įvykdė Ukrainos specialiosios tarnybos. Vykdytoja, tyrimo duomenimis, buvo Ukrainos pilietė Natalija Šaban, tariamai po sprogimo išvykusi į Estiją, praneša TASS.

Šaban, kaip praneša Rusija, liepos 23 d. atvyko į Maskvą su savo 12 metų dukra. Ji išsinuomojo butą tame pačiame pastate kur gyveno ir Dugina ir ją sekė automobiliu „Mini Cooper“, kelis kartus keisdama valstybinius numerius. Iš pradžių automobilis nešiojo apsimetėliškos Donecko Liaudies Respublikos, vėliau - Kazachstano, o tada - Ukrainos numerius. Rusai jau turi ir Šaban asmens dokumentų kopijas, kurios įrodo, kad ji priklausė „Azov“ pulkui. Rusijos žiniasklaida nuo pat karo pradžios įteiginėja, kad didžiausios Ukrainos blogybės yra provakarietiška vyriausybė ir „Azov“. Taigi, tokia smogikės tapatybė FSB ir Rusijai labai tinka.

 

Nuo Darijos Duginos žūties nepraėjo nė dvi dienos, o FSB jau žino viską. Tarnyba skelbia, kad sprogmuo detonuotas telefonu nuotoliniu būdu. 

(5)
(30)
(-25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: