[Žinios trumpai] Rumunijos ministras sukėlė tikrą skandalą – „Ukraina turėtų atsisakyti Vengrijos, Lenkijos ir Rusijos teritorijų“ (Video)  (3)

Buvęs komunistas ir Rumunijos specialiųjų tarnybų informatorius Andrejus Marga mano, kad Ukraina yra „nenatūraliose sienose“. Jo nuomone, Kijevas vakarines žemes turėtų atiduoti Vengrijai, Rumunijai ir Lenkijai, o Donbasą ir Krymą – Rusijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Rumunijos užsienio reikalų ministras Andrejus Marga mano, kad Ukraina dalį savo teritorijų turėtų atiduoti Rusijai, Rumunijai, Vengrijai ir Lenkijai. Tai jis pasakė per savo knygos „Demokratijos likimas“ pristatymą Alba Julijos mieste, Rumunijoje, praneša „Digi24“.

„Esame absoliučiai ypatingoje situacijoje. Su visa atsakomybe sakau, kad Ukraina yra nenatūraliose sienose. Ji turi užleisti Užkarpatę Vengrijai, Galiciją - Lenkijai, Rumunijai - Bukoviną, o Rusijai - Donbasą ir Krymą. Tai yra šių šalių teritorijos, kitaip kils konfliktai“, – sakė Marga.

Paklaustas apie plataus masto karą Ukrainoje, buvęs pareigūnas teigė, kad šis klausimas turėtų būti sprendžiamas dialogu su JAV, Rusija, Vokietija ir Kinija.

„Kol nebus pasiektas susitarimas, Europoje nebus taikos, nukentės demokratija. Aš už politinį realizmą, JAV, Kinijos, Rusijos ir Rusijos supervalstybes. Europos Sąjunga turi suprasti naują saugumo struktūrą Europoje ir pasaulyje“, – sakė Marga.

Jo nuomone, Rumunija „neturi nieko bendro“ su Rusijos karu Ukrainoje. „Rumunija turi visus resursus, kad išvengtų energetinės krizės“, – sakė buvęs ministras.

Marga kritiškai kalbėjo apie demokratiją Ukrainoje:

„Ten dar ilgas kelias iki demokratijos. Šiuo metu (Ukrainoje) partijos uždraustos, televizija kontroliuojama. Šalis, iš kurios dauguma išvyksta su pinigais, negali būti nei demokratinė, nei išsivysčiusi“, – savo nuomone dalijosi jis.

 

 

76 metų Andrejus Marga yra rumunų filosofas, sociologas ir politologas. Užsienio reikalų ministro pareigas ėjo nuo 2012 m. gegužės iki rugpjūčio, o Rumunijos švietimo ministru – nuo ​​1997 m. gruodžio iki 2000 m. gruodžio mėn.

Marga buvo Babes-Boių universiteto rektoriumi ir Rumunijos kultūros instituto prezidentu. Dar būdamas studentas įstojo į Rumunijos komunistų partiją.

Vienoje Rumunijos nacionalinės tarybos Saugumo tarnybos archyvams tirti ataskaitų rašoma, kad Andrejus Marga ir jo žmona Delia buvo Valstybės saugumo departamento informatoriai.  Pats filosofas neigė ryšius su specialiosiomis tarnybomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(58)
(-55)

Komentarai (3)