Turkai nepasikuklino – skelbiama, kur apgyvendino didžiausius Rusijos priešus  ()

Užvakar, vykstant kalinių mainams su Rusijos Federacija, dalyvavo „Azovo“ vadas Denisas „Redis“ Prokopenko, vado pavaduotojas Svjatoslavas „Kalina“ Ponomaras, paleistas „Azovo“ vyresnysis karininkas Olegas Chomenko, 36-osios atskirosios jūrų pėstininkų brigados vadas Sergejus Volynskis ir 12-osios nacionalinės gvardijos brigados vadas Denisas Šlega.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-23 Turkai nepasikuklino – skelbiama, kur apgyvendino didžiausius Rusijos priešus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 21 d., iš Rusijos nelaisvės grąžinta 215 žmonių.

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausios žvalgybos valdybos vadovas Kirilas Budanovas teigia, kad penki iš nelaisvės paleisti ukrainiečių vadai gyvens Turkijoje patogiomis sąlygomis.

K. Budanovas tai pasakė per instruktažą apie Ukrainos gynėjų grįžimą iš Rusijos nelaisvės, atsakydamas į klausimą apie penkių Ukrainos vadų buvimo Turkijoje sąlygas.

„Dėl sąlygų, kuriomis jie gyvena, tai palaukite tam tikrą laiką. Tokie žmonės tikrai atsiras viešojoje erdvėje. Jie patys galės viską paaiškinti ir, manau, parodyti“, – sakė K. Budanovas.

Anot jo, Ukrainos kariai gyvens privačiame name.

„Buvau ten. Tai gana padorios sąlygos. Sakykime. Kad suprastumėte, pirma, tai yra privatus namas. Tai visai ne kalėjimas. Ne kažkokia duobė, kaip kažkas gali įsivaizduoti. Tai yra gana patogi gyvenamoji vieta. Ne apsistoti, o gyventi“, – pabrėžė K. Budanovas.

Jis pažymėjo, kad iš nelaisvės paleisti vadai Turkijoje bus „tam tikrą laiką“.

„Būtent tokia formuluotė“, – pridūrė K. Budanovas.

Savo ruožtu Prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas sakė, kad prieš dvi dienas įvyko pokalbis tarp Volodymyro Zelenskio ir Recepo Tayyipo Erdogano.

„Tai yra asmeninis susitarimas, asmeninės garantijos, ir aš noriu dar kartą atkreipti dėmesį į asmeninį prezidento R. T. Erdogano dalyvavimą tame, kas įvyko, ir visų pirma į tai, kad jis suteikė saugumo garantijas mūsų piliečiams likti Turkijoje“, – sakė jis.

Jis pažymėjo, kad kalbame apie aukščiausią lygį ir, kad visą laiką vyksta bendravimas tarp Ukrainos ir Turkijos pusių.

„Bendrauju su Erdogano patarėju Ibrahimu Kalinu, o kartu su K. Budanovu beveik kiekvieną savaitę bendraujame su žvalgybos vadovu ponu Hakanu (Hakanu Fidanu)“, – sakė A. Jermakas.

Ukrainos kariuomenės išlaisvinimas iš Rusijos nelaisvės

 

Rugsėjo 21 d. iš Rusijos nelaisvės buvo grąžinta 215 Ukrainos gynėjų. Prezidento kanceliarija pranešė, kad 200 gynėjų buvo iškeisti Viktorą Medvedčiuką, kuris kaltinamas išdavyste. Jis jau davė tyrimui visus įmanomus įrodymus. Ukraina taip pat apsikeitė dar 55 rusų kaliniais.

Be to, iš Rusijos nelaisvės buvo paleista 10 užsienio karių, gynusių Ukrainos teritorinį vientisumą. Pastebėta, kad buvo galima grąžinti tuos, kurie buvo „nuteisti“ mirti vadinamajame „DLR“.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad tarp paleistų buvo 108 „Azovo“ kovotojai, iš viso 188 „Azovstal“ ir Mariupolio didvyriai, aštuoni buvo sužeisti per Rusijos teroro aktą Olenivkoje.

 

Visų pirma buvo paleisti penki vadai: „Azovo“ vadas Denisas „Redis“ Prokopenko, „Azovo“ vado pavaduotojas Svjatoslavas „Kalina“ Ponomaras, „Azovo“ vyresnysis karininkas Olegas Chomenko; 36-osios atskirosios jūrų pėstininkų brigados vadas Sergejus Volynskis ir 12-osios nacionalinės gvardijos brigados vadas Denisas Šlega. Jie bus Turkijoje, asmeniškai saugomi prezidento R. T. Erdogano iki karo pabaigos.

Kaip pažymėjo prezidentas V. Zelenskis, tarp apsikeistųjų yra ir tokių, kurie išgyveno po teroristinio išpuolio, kurį rusai surengė kolonijoje okupuotoje Olenivkoje Donbase.

Pasak generalinio prokuroro Andrejaus Kostino, Ukraina dirba dėl mainų „viskas už visus“. Ukraina šį klausimą sprendžia kartu su JT ir R. T. Erdoganu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(89)
(1)
(88)

Komentarai ()

Susijusios žymos: