[Žinios trumpai] Rusija užgrobė Elono Musko „Twitter"? Skelbiama netikėta žinia ir įrodymai  (4)

Elonas Muskas buvo pasižymėjo skandalingu pareiškimu „tviteryje" apie Ukrainos ir Rusijos „taikos formulę", kai jis pasiūlė dar vieną „referendumą" ir „Rusijos Krymą". Tačiau į milijardieriaus paskyrą galėjo patekti įsilaužėliai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-05 [Žinios trumpai] Rusija užgrobė Elono Musko „Twitter"? Skelbiama netikėta žinia ir įrodymai  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Inform Napalm" bendruomenė teigė, kad yra pagrindo manyti, kad oficialią Elono Musko „Twitter" paskyrą sulaužė Rusijos įsilaužėliai.

Jie matė keletą požymių, rodančių galimą įsilaužimą į puslapį. Visų pirma, netipiškas įrašų stilius, jų dažnis, taip pat pranešimai, prieštaraujantys bendrai E. Musko pozicijai, nes jis palaikė Ukrainą nuo pat plataus masto invazijos pradžios.

Be to, vienu metu suaktyvėjo rusiški robotai, visur siunčiantys šlamštą E. Musko „tviterių" tema. Ekspertai pastebi, kad tokių įsilaužimų jau buvo 2020 m.

„Todėl raginame sustoti, pažiūrėkime, ar E. Muskas tikrai „sugedo“, ar jo paskyra buvo nulaužta",– pridėjo „Inform Napalm".

Beje, politologas Aleksandras Antoniukas neatmeta galimybės, kad šį įrašą parašė ne pats Elonas Muskas. Jo nuomone, tai galėtų būti, pavyzdžiui, vienas iš jo padėjėjų, dar visai neseniai turėjęs Rusijos pilietybę.

Po „taikos formulės" E. Musko „Twitter" tinkle pasirodė nauja žinutė. Visų pirma jis pasiūlė variantą, anot jo, „Donbaso ir Krymo gyventojų valia turi nuspręsti, ar jie priklauso Rusijai ar Ukrainai".

 

Prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Michailas Podoliakas atsakė E. Muskui, jog bandymas įteisinti pseudoreferendumus, surengtus ginklu, persekiojimo, masinių egzekucijų ir kankinimų sąlygomis - blogas būdas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(6)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)

Susijusios žymos: