[Žinios trumpai] Lemiamas mūšis dėl Chersono: „Financial Times“ sužinojo datą, kada Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradės miesto išvadavimą  (1)

Ukrainos laukia lemiamas mūšis dėl teritorijų šalies pietuose, įskaitant Chersoną, susigrąžinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „ Financial Times“, remdamasis savo šaltiniais tarp JAV pareigūnų ir įstatymų leidėjų, svarbiausias mūšis turėtų įvykti prieš žiemą, o tai apsunkins sąlygas besiveržiančiai Ukrainos armijai.

Pastarosiomis dienomis pasiekta kontrpuolimo sėkmė dviejuose frontuose iš karto gali būti panaudota kaip papildoma paskata atstumti Rusijos pajėgas iš strateginių Pietų zonų.

„Jei Ukraina perims Chersono kontrolę, ji gali neleisti Rusijos armijai pasiekti Odesos, ko, manau, rusai tikrai siekia“, – sakė aukštas JAV kariuomenės pareigūnas.

„Financial Times“ kalbinti kariškiai ir analitikai tikisi, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos Chersoną išvadavimo mūšį pradės lapkričio viduryje. Dabar ginkluotosios pajėgos juda link miesto iš šiaurės rytų ir šiaurės, sakė vienas šaltinis JAV Gynybos departamente.

Kiti leidinio pašnekovai pastebi, kad Ukrainos pajėgoms reikia atkovoti pietus prieš žiemą – kol reljefas dar nepasidarys sunkiai pravažiuojamas. Žiemos sąlygomis manevruoti bus sunku abiem pusėms, tačiau tai suteiks pranašumą besiginantiems, nes jiems nereikia daryti nereikalingų manevrų.

Leidinys pažymi, kad puolimą apsunkina Maskvos pozicijų stiprinimas Pietuose, pažymėjo NATO atstovas. Anot jo, ukrainiečiams prireiks pranašesnių jėgų pralaužti šią gynybą. Tačiau, kaip prisiminė JAV Gynybos departamento atstovas, rusams kilo sunkumų užtikrinant fronto liniją ir tiekiant reikiamas atsarga – šiais rusų sunkumais Ukraina gali pasinaudoti.

 

Teritorijų atgavimas Pietuose, pašnekovų teigimu, būtinas norint sustiprinti Ukrainos pozicijas derybose, jei jos prasidės. Pasak Atstovų rūmų nario Brado Shermano, konflikto Ukrainoje sureguliavimas įmanomas per šešis-aštuonis mėnesius, o prieš tai Ukrainai reikia atgauti daugiau teritorijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(1)
(30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)