Paviešino paslaptį, kokia beprotiškai sudėtinga yra Krymo tilto apsauga: saugomas nuo žemės, iš dangaus, iš jūros ir net iš kosmoso  ()

Krymo tiltas, ant kurio užvakar įvyko sprogimas, yra viena labiausiai saugomų vietų pasaulyje – jis saugomas nuo žemės, iš dangaus, jūros ir net kosmoso.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-10 Paviešino paslaptį, kokia beprotiškai sudėtinga yra Krymo tilto apsauga: saugomas nuo žemės, iš dangaus, iš jūros ir net iš kosmoso  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai sekmadienį, spalio 9 d., pranešė Rusijos leidinys „Meduza“.

Pažymima, kad įvažiavimus į Krymo tiltą iš abiejų pusių saugo specialūs Rusijos gvardijos padaliniai (turėjo tikrinti ant tilto įvažiuojančius automobilius, ar nėra sprogmenų ir nelegalių krovinių, tačiau patikrinimai buvo atrankiniai).

Remiantis Rusijos susisiekimo ministerijos pranešimais, furgonai ir sunkvežimiai apšviečiami specialiomis sistemomis, kurios neva gali „aptikti net veržlę automobilio viduje arba net ką vairuotojas pasiėmė su savimi pietums“.

Ant paties tilto buvo įrengti stebėjimo postai.

Pranešama, kad nelaimės atveju per kelias minutes į įvykio vietą turi atvykti speciali greitojo reagavimo komanda, kuri pašalins avariją ir supras, kas atsitiko.

Teigiama, kad Rusijos gvardijai padeda specialiosios FSB pasienio kontrolės pajėgos ir kovos su sabotažinėmis grupuotėmis sausumoje ir vandenyje.

Anot leidinio, tiltą saugo nedideli mobilūs kateriai: „Grachonok“ tipo antisabotažiniai kateriai (su kulkosvaidžiais, granatsvaidžiais ar net raketų sistemomis „Igla“), ir „Mangust“ kateriai, ginkluoti pabūklais ir raketomis.

Be to, prireikus gali būti panaudoti amfibiniai kateriai BK-16, motoriniai kateriai „Afalina“ ir „Sargan“.

 

Siekiant apsaugoti tiltą nuo jo atramų taranavimo, buvo pastatyti specialūs cilindriniai betoniniai įtvirtinimai, neleidžiantys laivams priartėti prie tilto atramų.

Iš sausumos laivus palaiko pakrantės raketų kompleksas „Bal“, aprūpintas priešlaivinėmis raketomis, kurių nuotolis yra iki 260 kilometrų, ir modernus „Bastion“ kompleksas su sparnuotinėmis raketomis „Onyx“.

Taip pat, anot leidinio, tiltas yra saugomas po vandeniu – siekiant, kad tilto atramos nebūtų užminuotos, vandenyje nuolat budi narai ir specialios Juodosios jūros laivyno grupės. O „Plavnyk“ akvatorijos valdymo sistema tariamai leidžia aptikti žmogų 2 km atstumu, o laivą – 3 km atstumu.

Tiltui apsaugoti taip pat naudojamos specialios garso gaudyklės – „Amulet-P“ sistema.

Teigiama, kad Krymo tilto apsaugai be narų ir spąstų dalyvauja specialiai apmokyti delfinai.

 

Rusija taip pat tariamai stebi tiltą iš specialaus „Kosmos-K“ palydovo. O danguje virš tilto reguliariai patruliuoja Rusijos naikintuvai Su-27 ir priešvandeniniai žvalgybiniai lėktuvai Il-38.

Žemėje tiltą saugo įvairaus nuotolio priešlėktuvinės sistemos: raketų kompleksas S-400 „Triumf“ ir priešlėktuvinis pabūklas „Pantsyr-S1“.

Taip pat pranešama, kad tilto apsaugai naudojamos radarų sistemos: „Podsolnukh“ (jis yra Kryme ir gali aptikti taikinius 450 km atstumu) ir „Voronež-DM“ stotis (apima 6 tūkst. km atstumą).

Leidinys pažymi, kad, BBC skaičiavimais, 2022 metais buvo išleista 700 milijonų rublių (12 mln. eurų), plius dar 618 milijonų (10 mln. eurų) – įvairioms techninėms apsaugos sistemoms.

Rusiško leidimo duomenimis, maždaug tiek kainavo tilto geležinkelio dalies apsauga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(17)
(-8)

Komentarai ()