[Žinios trumpai] Putinas smogė Ukrainai: vyksta masinis bombonešių antskrydis, atakuojama visa Ukraina, ypatingai puolamas Kyjivas  ()

Kyjivas patyrė išpuolį: masinis bombonešių antskrydis mieste.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-10 [Žinios trumpai] Putinas smogė Ukrainai: vyksta masinis bombonešių antskrydis, atakuojama visa Ukraina, ypatingai puolamas Kyjivas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 10 d., apie 07.00 val., Kyjive suveikė oro gynybos sistema, po kurio laiko pradėjo plisti pranešimai apie masinį bombonešių antskrydį nuo Kaspijos jūros.

Sostinės centre nugriaudėjo virtinė sprogimų, kilo gaisrai. Kai kurios vietos buvo padengtos tirštais juodų dūmų sluoksniais.

Yra aukų tarp civilių, detalės tikslinamos. Tiesiog kelyje dega taikiai važiavę automobiliai. Vienas automobilis gaisro metu visiškai suniokotas.

Kyjivo meras Vitalijus Kličko patvirtino apie sprogimus, įvykusius sostinės Ševčenkos rajone.

Žiniasklaida rašo, kad viena iš raketų nukrito prie paminklo Hruševskiui, Vladimirskaja gatvėje. Įvykio vietoje dirba gelbėtojai ir greitosios pagalbos tarnybos.

Valstybinės pagalbos tarnybos pranešėja Svetlana Vodolaga sakė, kad Kyjivas patyrė kelis raketų smūgius, yra žuvusiųjų ir sužeistųjų. Šiuo metu Kyjivo regione veikia oro gynybos sistema.

„Smūgis buvo atliktas piko valandomis, pasirinkus judrią gatvę, turint tikslą, kad kuo daugiau žmonių žūtų. Tai kruvinas teroro aktas, kurį Rusijos vadovybė įvykdė iš bejėgiškumo“, – sakė Ukrainos žurnalistas Denisas Kazanskis.

 

Taip pat pranešta apie sprogimus pietinėje Charkivo srityje, kur Ukraina rugsėjį sėkmingai surengė kontrpuolimą, taip pat Dnipre centrinėje Ukrainoje, Lvive, Zaporožėje, Žitomiro srityje, Chmelnickio srityje, Ternopilyje, Obuchive, Krivyi Rihe ir Poltavoje bei Vinicoje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(44)
(-32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()