Rusija ruošiasi padaryti lygiai tą patį, kas nutiko 1941 m.: pasiruošimas truks apie 5-6 d., paskui Kyjivas bus nepajėgus tęsti karo  ()

Rusijos kariai ruošiasi susprogdinti Kachovkos hidroelektrinę, tuo neabejoja karo ekspertas Romanas Svitanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu kolaborantai iš Chersono srities ėmė garsiai kalbėti, kad neva Ukrainos ginkluotosios pajėgos nori pakenkti Kachovkos hidroelektrinei, kad į Juodąją jūrą būtų nuplauti ne tik civiliai, bet, svarbiausia, okupantų kariai.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas ir karo ekspertas Romanas Svitanas išsakė savo nuomonę šia tema.

Šaltinio teigimu, pastarieji okupantų ir kolaborantų veiksmai rodo, kad jie ruošiasi susprogdinti Kachovkos hidroelektrinę, todėl pradėjo skleisti dezinformaciją, esą už būsimo sprogimo slypi Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Nuo šios savaitės pradžios priešas palaipsniui išleidinėja vandenį, kad galėtų užminuoti hidroelektrinę.

Okupacinė valdžia taip pat pradėjo raginti Chersono ir viso dešiniojo kranto gyventojus skubiai evakuotis į kairįjį krantą. Evakuacijos priežasties jie neįvardijo. Jie tik sako, kad tai truks apie 5-6 dienas. Ko gero, tiek laiko okupantams reikia atlikti hidroelektrinės minavimo darbus.

Nemažai ekspertų įsitikinę, kad Kremlius nusprendė palikti Chersoną, kad perkeltų kariuomenę Kyjivo kryptimi.

 

Kiti teigia, kad susprogdinę hidroelektrinę įsibrovėliai galės laikinai sustabdyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą. Jų nuomone, Kyjivas bus užsiėmęs civilių evakuacijos iš teritorijų, kurios bus užtvindytos, klausimu, ir jie nebus pasirengę karui.

Kalbant apie situaciją su pačia hidroelektrine, reikėtų prisiminti Antrojo pasaulinio karo pamokas. 1941 m., po Zaporižios hidroelektrinės sprogimo, vandens lygis Dniepre pakilo ir užlietas buvo kairysis krantas, kuris yra ženkliai žemiau nei dešinysis krantas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(107)
(-81)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: