[Žinios trumpai] Tai sukeltų neįtikėtiną šoką Vakarams: milžiniško masto katastrofa su daugybe žmonių aukų, smogtų net Krymui (Video)  ()

Pasak Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriaus, sprogimas atneštų tarp civilių gyventojų daug aukų, todėl į tokią katastrofą pasaulis bus priverstas reaguoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei okupantai nuspręs susprogdinti Kachovkos hidroelektrinės užtvanką, tai artimiausiems metams gali būti nesvarstomas vandens tiekimo į Krymą klausimas, kuris yra Rusijos prioritetas: pusiasalis nebegalės gauti vandens iš Dniepro upės. Tai „24 kanale" paskelbė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Aleksejus Danilovas.

„Kitas dalykas yra tai, kad jie gali sunaikinti agregatus, gaminančius mūsų šaliai elektrą. Mes turime informacijos apie visus šiuos dalykus, - sakė jis. - Jei jie išprotės ir taip pasielgs, kai kurioms gyvenvietėms kils tam tikras pavojus milžiniško masto katastrofai su daugybe žmonių aukų".

Okupantų paskelbta gyventojų evakuacija, pasak A. Danilovo, nepadės apsisaugoti nuo tokių pasekmių, nes norinčiųjų kraustytis kur nors į Sibirą nėra tiek daug.

„Įvykiai turi būti vadinami tinkamais vardais: tai būtų būtent deportacija“, – pabrėžė NSDC sekretorius, pažymėdamas, kad tokius nusikaltimus turi fiksuoti ir pasmerkti visos pasaulio institucijos. Kartu jis mano, kad į hipotetinį užtvankos sprogimą pasaulis turės reaguoti dar griežčiau nei į infrastruktūros objektų apšaudymą, nes bus nepalyginamas nelaimės mastas.

Anksčiau Chersono srities okupacinė valdžia paskelbė „planuojamą Kachovkos hidroelektrinės užtvankos sugriovimą".

 

Amerikos karo studijų instituto analitikai mano, kad rusai gali smogti į Kachovkos hidroelektrinės užtvanką prisidengdami „netikra vėliava", kad dėl to apkaltintų ukrainiečius ir sutrukdytų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimuisi į kairįjį Chersono srities krantą.

Žurnalistai apibūdino keturis karo eskalavimo scenarijus, kurių Rusija gali griebtis, kad padarytų Ukrainai maksimalią žalą nenaudodama branduolinio ginklo. Tarp jų – cheminio ir biologinio ginklo panaudojimas bei užtvankų sprogdinimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(24)
(-19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: