Kadyrovas įsiutęs – apkaltino Rusijos generolą Lapiną „atidavus gynybos liniją“: skelbiama generolo reakcija  ()

Kadyrovas pasisako už skubius pokyčius kariuomenėje – karo taktikoje ir personale.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skandalai Rusijos karinėje vadovybėje tapo norma, o pretenzijas dėl teisės „kovoti už teisingumą“ reiškia visi norintys.

Kaip rašo „The Insider“, Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas pradėjo kurti „savo tvarką“ Rusijos kariuomenėje.

Visų pirma, jis pareikalavo paaiškinimo iš Rytų fronto vado generolo pulkininko Lapino, kurio vadovavimas lėmė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržį Terny-Torskojos kryptimi Donecko srityje.

Savo „Telegram“ paskyroje pasipiktinęs R. Kadyrovas paskelbė, kad reikia keisti taktiką ir personalą, ir tai būtina padaryti skubiai.

„Kalbant apie Lapiną, aš... bandau su juo susisiekti. Bet jie jo neranda. Ar jis neturėtų visada palaikyti ryšį? Visa tai todėl, kad su juo kalbu apie neseniai įvykusį priešo, laisvai kirtusio gynybos liniją, proveržį, už kurį atsakingas buvo Lapinas. Dėl to reikėjo papildomo karių perkėlimo Rubižnės kryptimi“, – savo pretenzijas išreiškė R. Kadyrovas.

 

Tikėtiną istorijos pasikartojimą Kadyrovas įtaria gynybos linijoje Svatove ir Makijivkoje, o atsakomybė už tai vėl tenka Lapinui.

Kadyrovas piktinasi profesionalumo stoka ir klaidinga taktika, dėl ko Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasiekė proveržį Limano atžvilgiu. Taip pat Kadyrovas piktinasi apdovanojimais ir paaukštinimais, kuriuos kariuomenės vadovybė gauna už nesėkmingas operacijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(21)
(-9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: