[Žinios trumpai] Rusijoje prasideda grandiozinis projektas: bus sukurta interneto „Matrica“ ir totali gyventojų kontrolė  (5)

Interneto tiekėjų ir vartotojų stebėjimas turi „kilnų tikslą“ – apsaugą tinkle nuo kibernetinių atakų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki 2024 metų Rusija nori sukurti stebėjimo sistemą, kuri leistų sekti duomenų srautą, einantį per vadinamuosius viešuosius tinklus. Apie tai praneša „habr.com".

Projektą vykdys Rusijos Federacijos Skaitmeninės plėtros, ryšių ir žiniasklaidos ministerija, reguliuotojas „Roskomnadzor", taip pat Viešojo ryšio tinklo stebėjimo ir kontrolės centro inžinieriai. Tam, kaip teigiama, jiems prireiks dvejų metų ir 1,2 milijardo Rusijos rublių (apie 20 mln. eurų). Pinigai vartotojų stebėjimui bus skirti iš valstybės biudžeto.

Publikacijoje paaiškinama, kad naujoji sistema stebės, kokie duomenys perduodami mobiliojo ryšio operatorių (mobiliojo interneto) ir interneto tiekėjų tinklais. Tai būtina siekiant nustatyti įstatymų pažeidėjus – tas įmones, kurios nesilaiko reguliuotojo reikalavimų (turima omenyje įvairaus pobūdžio reglamentus ir įstatymą dėl „suverenius Rusijos interneto").

Tiksliai nežinoma, kokia bus Rusijos interneto stebėjimo sistemos architektūra. Kai kurie ekspertai mano, jog pirmiausia bus kontroliuojami duomenų įvedimo/išėjimo taškai ir srautinė informacija. Tai bus tinklas, kurio centre yra „Roskomnadzor", ir tiekėjai privalės prie jo prisijungti, kad galėtų suteikti klientams prieigą prie srauto. Ekspertai išreiškė nuomonę, kad tie teikėjai, kurie atsisakys reguliuotojo „paslaugų", tiesiog praras verslą, nes jiems bus uždrausta perduoti informaciją iš savo klientų kitų operatorių klientams.

 

Interneto tyrimų institutas (Rusijos struktūra) paaiškino, kad pretekstas sukurti tokį tinklą yra labai kilnus: užkirsti kelią DDoS atakoms, BGP atakoms, analizuoti interneto srautą ir užkirsti kelią duomenų srauto perėmimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(13)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (5)