Rusija surado brutalų būdą kaip išvaikyti protestuotojus – išbandyta su 100 „savanorių“, veikia 10 km spinduliu: gamyba netrukus  (1)

Rusija vis labiau tampa policine totalitarine valstybe.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos dronas „Shershen“, galintis ultragarsu išsklaidyti protestuotojus, bus pradėtas gaminti 2023 m. pradžioje, skelbia Rusijos žiniasklaida.

Naujienų leidinys TASS citavo Vitalijų Dolgovą, Karcevo kompiuterinių sistemų tyrimų instituto išorinio pilotavimo ir UAV eksploatavimo laboratorijos vadovą. Būtent šis institutas pagamino dronus.

„Planuojame pradėti gaminti „Shershen“ partijomis po Naujųjų metų. Nuo gruodžio vidurio iki sausio mėnesio būsime pasirengę parodyti heksakopterį veikiantį", - sakė jis.

Pranešama, kad institutas sėkmingai išbandė droną su 100 savanorių.

 

„Shershen“ dronas gali ne tik išsklaidyti protestuojančią minią, bet ir trukdyti bepiločiams orlaiviams, stebėti ekstremalias aplinkosaugos situacijas ir veikti naftos bei dujų pramonėje. Jo atstumas yra iki 10 kilometrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(39)
(-36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)