„Mirties pirklys“ davė pirmą išskirtinį interviu po paleidimo – pasisakė apie Putiną ir Ukrainos puolimą (Video)  ()

Viktoras Boutas, pagarsėjęs ginklų prekiautojas, pramintas „Mirties pirkliu“, gyrė Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir palaikė Maskvos puolimą Ukrainoje savo pirmajame interviu po to, kai buvo paleistas iš JAV kalėjimo, kai buvo apkeistas su JAV krepšinio žvaigžde Brittney Griner.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeštadienį (gruodžio 10 d.) paskelbtame interviu Kremliaus remiamam kanalui RT Boutas sakė, kad savo kalėjimo kameroje Jungtinėse Valstijose laikė Putino portretą.

„Didžiuojuosi, kad esu rusas, o mūsų prezidentas yra Putinas“, – 40 minučių interviu sakė buvęs sovietų oro pajėgų pilotas.

„Žinau, kad laimėsime“, – pridūrė jis, sakydamas, kad nuo ketvirtadienio sugrįžimo į Rusiją mėgavosi sniegu ir „laisvės oru“.

Boutą kalbino Marija Butina, kuri pati trumpai kalėjo JAV už neteisėtą Rusijos užsienio agentės veiklą.

55 metų Boutas teigė, kad „visiškai“ remia Rusijos karinį puolimą Ukrainoje ir būtų savanoriškai išvykęs į frontą, jei būtų turėjęs „galimybę ir reikiamų įgūdžių“.

„Kodėl mes to nepadarėme anksčiau?“, - sakė jis, turėdamas omenyje V. Putino sprendimą vasario mėnesį pradėti puolimą prieš Ukrainą.

 

Boutas taip pat sakė, kad tapo viena pirmųjų Vakarų aukų, ir pažymėjo, kad jam daugiau nei 20 metų buvo taikomos sankcijos.

„Viskas, kas nutiko man, dabar vyksta ir mūsų šaliai“, – sakė jis.

Butina, dabar einanti Rusijos parlamento žemųjų rūmų narės pareigas, per interviu sakė, kad JAV valdžia įmetė Boutą į kalėjimą „nes jis rusas“.

Boutas, kurio keliai susikirto su Griner per jų mainus Abu Dabyje, sakė palinkėjęs jai sėkmės.

„Reikia palinkėti visiems sėkmės“, – pridūrė jis.

Boutas, kuris buvo apkaltintas sukilėlių apginklavimu vienuose kruviniausiuose pasaulio konfliktuose, 2008 metais buvo suimtas Tailande per JAV operaciją, išduotas JAV ir 2012 metais nuteistas kalėti 25 metus.

 

Jo žinomumas įkvėpė Holivudo filmą „Karo dievas“ (Lord of War, 2005), kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Nicolas Cage'as, kuriame antiherojus išvengė teisingumo.

Interviu jis sakė, kad kalėjime skaitė daug knygų ir dienos pradžioje versdavo save juoktis, kad palaikytų nuotaiką.

Jis skundėsi maisto kokybe JAV kalėjimuose, sakydamas, kad pasiilgo česnako ir braškių skonio.

„Kažkuriuo metu aš praradau susidomėjimą maistu“, - sakė jis. „Aš numečiau daug svorio“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(24)
(-20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()