[Žinios trumpai] ISW skelbia tikrąjį Putino vizito tikslą Baltarusijoje: to nebuvo daugybę metų  ()

V. Putino vizitas pas A. Lukašenką – tai informacinių sąlygų sukūrimas naujam karo prieš Ukrainą etapui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos karo studijų instituto analitikai paskelbė naują Kremliaus vadovo vizito pas Baltarusijos diktatorių priežastį.

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų OS vado Sergejaus Najevo, V. Putino vizito į Minską metu V. Putinas aptarė platesnį šios šalies dalyvavimą kare prieš Ukrainą. Gali būti, kad buvo kalbama apie naują puolimo operaciją prieš Ukrainą 2023 m. Kariai, kuriuos Rusija formuoja iš mobilizuotų rezervistų ir kasmetinio rudens komplektavimo ciklo, šį rudenį nebuvo pakankamai apmokyti, kad galėtų atlikti greitą ir efektyvų manevrą.

Analitikai įsitikinę, kad net ir 2023 metų pradžioje Rusijos Federacija neturės pakankamai ginklų ir karinės technikos apginkluoti naujas smogiamąsias grupes. Tuo pat metu Vakarų ekspertai įsitikinę, kad, nepaisant šio fakto, V. Putinas gali įsakyti pradėti naują puolimą Ukrainoje jau 2023 m. sausio–vasario mėnesiais. Neabejojama, jog V. Putinas prašys, kad Lukašenka suaktyvintų gynybos pramonę ir ten būtų gaminami ginklai ir sviediniai Rusijos kariuomenės reikmėms.

 

ISW analitikai vis dar abejoja, ar Baltarusijos diktatorius įsakys savo kariuomenei dalyvauti kare prieš Ukrainą Rusijos Federacijos pusėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(20)
(-19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()