[Žinios trumpai] Kada Ukraina galės pradėti naudoti „Patriot“ sistemas?  ()

Pasak oficialaus JAV atstovo, amerikietiškos „Patriot“ oro gynybos sistemos padės gerokai sustiprinti Ukrainos galimybes apsiginti nuo nuolatinių Rusijos atakų iš oro.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms prireiks kelių mėnesių, kad pasirengtų panaudoti Jungtinių Amerikos Valstijų teikiamas priešlėktuvinių raketų sistemas „Patriot“. Tai CNN sakė vyresnysis Jungtinių Valstijų gynybos departamento atstovas.

„Patriot“ reikalauja mokymų, ir tikimės, kad Ukrainos pajėgoms prireiks tik kelių mėnesių, kol jie bus apmokyti, kad galėtų sėkmingai jas panaudoti“, – nurodė Jungtinių Valstijų gynybos departamentas.

CNN pažymima, kad oro gynybos sistemos „Patriot“ ir jų amunicija yra įtrauktos į naujausią JAV karinės pagalbos Ukrainai paketą. Amerikiečių pareigūnas pabrėžė, kad „Patriot“ oro gynybos sistemos suteiks Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms „kritinį gebėjimą“ pataikyti į taikinius dideliu atstumu.

JAV gynybos departamentas taip pat paminėjo „Patriot“ vaidmenį saugant Ukrainą nuo masinių Rusijos ginkluotųjų pajėgų raketų atakų. „Patriot“ saugo tiek nuo sparnuotųjų ir balistinių raketų, tiek nuo pilotuojamų ir bepiločių orlaivių.

 

„Oro gynybai nėra jokios sidabrinės kulkos. Mūsų tikslas yra padėti Ukrainai sustiprinti daugiasluoksnį, integruotą požiūrį į oro gynybą", – sakė JAV Gynybos departamento atstovas.

Jis taip pat pridūrė, kad „Patriot“ bus priedas prie anksčiau Ukrainai pristatytų vidutinio ir trumpo nuotolio ginklų.

(25)
(0)
(25)

Komentarai ()