Rusija užpatentavo dar neregėtą „analogų neturintį“ droną su elektromagnetiniais impulsais: kaip tai veikia?  (2)

Rusai teigia, kad UAV galės skristi dideliame aukštyje reaktyvinio variklio dėka ir ilgą laiką skristi naudojant saulės baterijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

FSB Maskvos pasienio institutas užpatentavo droną, skirtą elektromagnetiniais impulsais sunaikinti kitus dronus. Tai praneša Rusijos agentūra TASS, remdamasi Federalinio pramoninės nuosavybės instituto dokumentu.

Remiantis patentu, rusų inžinieriai sugalvojo droną su cilindriniu korpusu, sraigtiniu varikliu, ištraukiamais vairais, sulankstomais sparnais ir saulės baterijomis. Jame yra infraraudonosios ir optinės kameros viršuje ir apačioje, GLONASS palydovinės navigacijos sistema, parašiutas nusileidimui. Prie drono galo pritvirtinta nuimama kietojo kuro viršutinė pakopa.

Kūrėjai siūlo, kad kariuomenė pristatys transporto priemones į sritis, kuriose priešininkai aktyviai naudoja dronus ar elektroniką. Specialus paleidimo įrenginys naują UAV pasiųs į orą, po kurio užsives kietojo kuro variklis ir nugabens įrenginį į nemažą aukštį, kurio kiti dronai nepasiekia. Šiame etape viršutinė pakopa atsiskirs, dronas išskleis sparnus ir pradės horizontalų skrydį. Pasak kūrėjų, baterijos ir saulės baterijų dėka dronas galės skraidyti ilgą laiką, perduodamas vaizdo įrašą iš kamerų į valdymo centrą.

Kai bus aptiktas taikinys, UAV pradės artėti prie jo, nerti ir, operatoriaus įsakymu, numesti sviedinį-generatorių. Kai pastarasis yra paveiktoje zonoje, jis gali būti susprogdintas nuotoliniu būdu, sukuriant galingą elektroninę-magnetinę spinduliuotę, kuri išjungia bet kokią neapsaugotą elektroniką. Po sprogimo sviedinio dalys išsisklaido į visas puses ir gali papildomai apgadinti orlaivį. Technologiją siūloma naudoti ir prieš pavienius taikinius, ir prieš bepiločių orlaivių spiečių.

 

Dronas po atakos grįžta į bazę ir nusileidžia parašiutu. Nusileidus prie jo galima pritvirtinti naują sviedinį ir vėl paleisti į dangų. Pažymėtina, kad FSB specialistai išdavė tik technologijos patentą, apie jokią gamybą nekalbama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(27)
(-18)

Komentarai (2)