[Žinios trumpai] Artėja didžiulis tarptautinis skandalas: gali būti paskelbtas ultimatumas Tarptautinio olimpinio komiteto vadovybei  ()

Lenkijos sporto ministras Kamilas Bortničukas pareiškė, kad jo šalis kartu su kitomis gali paskelbti ultimatumą Tarptautinio olimpinio komiteto vadovybei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos sporto ministras Kamilas Bortničukas pareiškė, kad jo šalis kartu su kitomis gali paskelbti ultimatumą Tarptautinio olimpinio komiteto vadovybei, jei rusams ir baltarusiams bus leista dalyvauti 2024 metų olimpinėse žaidynėse.

Apie tai jis kalbėjo „Polskie radio“,

„Tarptautinėje arenoje imamės daugybės priemonių. 40 šalių sporto ministrų pasirašė kreipimąsi, siekdami sukurti tam tikrą spaudimą Tarptautinio olimpinio komiteto vadovybei. Detaliau informuosiu, kai turėsiu apie ką informuoti. Nes šiandieninė situacija reikalauja pirmiausia tylos. Pagrindinė našta šiuo klausimu tenka Lenkijai ir JK“, – sakė Lenkijos sporto ministras.

Ultimatumo pateikimą jis laiko gana realiu, tačiau nenorėtų, kad Lenkija būtų vienintelė šalis, kuri jį pateiktų. Šiuo klausimu Bortničukas pasisako už veiksmingą šalių koalicijos sukūrimą.

Sausio 25 dieną tapo žinoma, kad Rusijos ir Baltarusijos sportininkams rekomenduojama dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Jie nori leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti 2024 metų olimpinėse žaidynėse Paryžiuje po neutralia vėliava.

 

Tuo pačiu metu TOK tikrins, ar kiekvienas sportininkas laikosi Olimpinės chartijos ir Pasaulio antidopingo kodekso taisyklių. Visų pirma iš jų bus reikalaujama nepalaikyti karo Ukrainoje. Nesilaikant sąlygų, dalyvis bus pašalintas.

Atsakydamas į šią poziciją, Zelenskis pakvietė Tarptautinio olimpinio komiteto vadovą T. Bachą apsilankyti Bachmute, kad jis suprastų, jog  „neutralumas neegzistuoja“. Ukrainos tautinis olimpinis komitetas svarstys galimybę boikotuoti vasaros olimpines žaidynes, jei Rusijos ir Baltarusijos sportininkams bus leista grįžti į tarptautines sporto arenas iki agresijos prieš Ukrainą pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(240)
(2)
(238)

Komentarai ()