[Žinios trumpai] Orbanas galutinai peržengė visas ribas - bus rimtas skandalas: skelbiama, ką pasakė Azerbaidžano prezidentui apie Ukrainą  (4)

Orbanas paneigė Ukrainos valstybingumą, bet ir leido suprasti, kad nepripažįsta ukrainiečių kaip tautos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas, aršus ukrainofobas ir Rusijos draugas, padarė dar vieną skandalingą pareiškimą, pareiškęs, kad jo šalis rytuose ribojasi su „rusais“.

Apie incidentą pranešė „Europejskaja Pravda“.

Šventiniame vakare, skirtame Azerbaidžano prezidento Ilhamo Alijevo garbei, Orbamas teigė, kad Vengrija tariamai ribojasi su „rusais“ rytuose, nors šalis neturi bendrų sienų su Rusijos Federacija.

„Nereikia būti branduolinės fizikos specialistu, kad pamatytum (...): Azerbaidžanas pietuose ribojasi su Iranu, o šiaurėje – su Rusija, Vengrijos vakaruose gyvena vokiškai kalbantys žmonės, o rytuose – rusai“, – pareiškė odiozinis Vengrijos ministras pirmininkas.

Tai yra, atkartodamas Rusijos diktatoriaus ir Kremliaus propagandą, jis ne tik paneigė Ukrainos valstybingumą, bet ir leido suprasti, kad nepripažįsta ukrainiečių kaip tautos.

 

Orbanas nuolat skelbia prieš Ukrainą nukreiptus pareiškimus. Taigi praėjusią savaitę jis pavadino Ukrainą „niekieno žeme“, o taip pat bandė įtikinti, kad šaliai neva nepavyks laimėti karo su Rusija. Dėl jo žodžių Ukrainos užsienio reikalų ministerija iškvietė Vengrijos ambasadorių ant kilimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(60)
(-48)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)