Lukašenka paskelbė vienintelę sąlygą, po kurios iš karto eis kovoti su Rusija  ()

Baltarusijos prezidentu save laikantis Aleksandras Lukašenka ėmė grasinti Ukrainai, sakydamas, kad gali eiti kariauti kartu su Rusija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-18 Lukašenka paskelbė vienintelę sąlygą, po kurios iš karto eis kovoti su Rusija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka vasario 16 dieną paskelbė esantis pasirengęs „kariauti kartu su rusais“. Diktatorius tikino, kad savo žodžius pavers veiksmais, jei tik susiklostys tam tikra aplinkybė.

„Jei jie atvyks iš ten į Baltarusijos teritoriją ir pradės žudyti mano žmones“, – sakė A. Lukašenka, pabrėždamas, kad į karą prieš Ukrainą leisis tik jei Ukraina užpuls Baltarusiją. To, žinoma, nebus, tačiau tokie žodžiai atveria duris netikros vėliavos operacijoms - Rusija su Lukašenkos žinia ar jam nežinant gali rengti išpuolius Baltarusijos teritorijoje ir dėl to kaltinti Ukrainą. 

Pagrindinis V. Putino sąjungininkas ėmė gąsdinti, kad jei agresija bus nukreipta į Baltarusiją, atsakymas bus griežčiausias. „Karas įgaus visiškai kitokį pobūdį“, – pasakojo Lukašenka. Faktinis Baltarusijos vadovas ne kartą išsakė grasinimus Ukrainai, provokuodamas kitas šalis stoti į karą.

 

Be to, Lukašenka teigė, kad vėl leis Rusijai naudoti Baltarusijos teritoriją kaip placdarmą Ukrainos puolimui. Rusijos pajėgos jau veržėsi į Ukrainą per Baltarusijos teritoriją - Lietuvos kaimynė buvo naudojama Kyjivo ir Charkivo kampanijose. Iš čia taip pat leistos raketos, kurios atakavo Ukrainos miestus. Ukraina turi teisę atakuoti bazes ir infrastruktūrą, naudojamą jos puolimui.

(4)
(10)
(-6)

Komentarai ()