Italija skelbia monstrinę žinią: Ukrainai gali perduoti naikintuvų-bombonešių, bet yra viena sąlyga  ()

Italija svarsto galimybę Ukrainai perduoti penkis karinius lėktuvus. Kalbama apie dviejų tipų orlaivius, naudojamus Italijos pajėgose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„La Reppublica“ praneša, kad Italija Ukrainai gali pasiūlyti „Tornado“ ir AMX lėktuvus. Tačiau taip pat pažymima, kad Italija lėktuvus galėtų perduoti tik su sąlyga, kad netaps pirmąja šalimi, perdavusia Ukrainai tokio tipo ginklus.

Italijos vyriausybė taip pat svarsto galimybę surengti tarptautinę konferenciją dėl Ukrainos atkūrimo.

 

„Panavia Tornado“ yra trečios kartos dvivietis daugiafunkcis kovinis reaktyvinis lėktuvas su keičiamo strėliškumo sparnais. Keičiama sparnų geometrija užtikrina mažiausią įmanomą oro pasipriešinimą manevruojant skirtinguose aukščiuose skirtingu greičiu. „Tornado“ buvo sukurtas praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje. Iki 90-ųjų pabaigos jis tarnavo Jungtinės Karalystės, dabar tarnauja Vokietijos, Saudo Arabijos ir Italijos oro pajėgose.

 

Tuo tarpu AMX yra šturmo lėktuvas, kurį praėjusio amžiaus 9-ajame dešimtmetyje sukūrė Brazilija ir Italija. Iš viso buvo pagaminta apie 200 šių lėktuvų. Brazilija ir Italija juos vis dar naudoja, nors aktyvių AMX skaičius nėra didelis.

(40)
(1)
(39)

Komentarai ()