Lukašenkos dienos suskaičiuotos - nutekėjo visiškai slaptas dokumentas, kas prasidės Baltarusijoje  ()

Baltarusijos piliečiams rusiškus pasus buvo planuojama išduoti supaprastinta tvarka, o rusų kalba bus vienintelė valstybinė kalba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistams pavyko aptikti slaptą Kremliaus planą, pagal kurį Rusija iki 2030 metų planuoja užgrobti visą Baltarusiją. Apie tai pranešė Rusijos žiniasklaidos centras „Dossier“.

Šis dokumentas pavadintas „Strateginiais Rusijos Federacijos tikslais Baltarusijos kryptimi“, jame atvirai teigiama, kad iki 2030 metų Baltarusijos politika, ekonomika ir karinis potencialas bus visiškai kontroliuojami Kremliaus.

Šis planas pradėtas rengti 2021 m., jame yra 17 puslapių. Planas skirstomas į tris laiko kategorijas: trumpalaikius (iki 2022 m.), vidutinės trukmės (iki 2025 m.) ir ilgalaikius (2030 m.).

Tai palanku Rusijos Federacijai, nes esant politinei situacijai, Rusija galėtų padidinti savo karinį buvimą Baltarusijoje, o vėliau tuo pasinaudoti.

Žurnalistai taip pat pažymėjo, kad „siekiant sukurti integracija besidominčių rusų sluoksnį“ planuojama rusų kalbą nustatyti kaip pagrindinę, taip pat supaprastinta tvarka išduoti Rusijos pasus.

 

Kuriant planą dalyvavo tokie departamentai kaip Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas, GRU, SZR, FSB darbuotojai ir prezidento administracijos departamentas – prezidento pasienio bendradarbiavimo departamentas.

„Rusijos tikslai Baltarusijai yra tokie patys kaip ir Ukrainai, tik Baltarusijos atveju Rusija remiasi prievarta, o ne karu“, – sakė JAV ambasadorius prie Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(35)
(-22)

Komentarai ()