Tai rimta: „Rusija ką tik sąmoningai pažeidė esminį pasaulio saugumo dokumentą“  (1)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas* griežtina branduolinį šantažą ir jau pareiškė, kad perduos branduolinius ginklus Baltarusijai. Ukrainos prezidento kanceliarija pakomentavo situaciją pažymėdama, kokia bus Kijevo reakcija į šiuos Kremliaus veiksmus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-27 Tai rimta: „Rusija ką tik sąmoningai pažeidė esminį pasaulio saugumo dokumentą“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bunkerio diktatorius padarė pareiškimą, kad iki liepos 1 d. Baltarusijoje bus pastatyta Rusijos taktinių branduolinių ginklų saugykla. Tuo pat metu Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailo Podoliakas per nacionalinę televiziją pasakė, ką tokioje situacijoje darytų Ukraina, informuoja „24 kanalas“.

Pirmiausia reikia suprasti, kad šis V. Putino pareiškimas apie branduolinio ginklo perdavimą Baltarusijai turi išimtinai informacinį ir propagandinį tikslą. Tiesą sakant, Kremlius supranta, kad pralaimi karą mūšio lauke, todėl griebiasi IPSO (informacinių-psichologinių operacijų).

Podoliakas taip pat pareiškė, kad vos tik Kremlius paskelbė apie bandymą perduoti branduolinį ginklą Baltarusijai, jis sąmoningai pažeidė Branduolinio ginklo neplatinimo sutartį, kuri yra esminis saugumo dokumentas. Ir tai akivaizdžiai nebėra Ukrainos problema, nes ji tokio tipo ginklų neturi, o pasaulio valstybių, kurios turėtų imtis veiksmų, problema.

 

„Surenkime greitą branduolinių ginklų posėdį JT Saugumo Taryboje dėl to, ar šis darinys (Rusija – „24 kanalas“) gali gąsdinti pasaulį savo nelogiškais ir provokaciniais veiksmais“, - pasiūlė Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas.

 

Kartu jis pažymėjo, kad labai svarbu neformaliai pabrėžti štai ką: V. Putinas, pralaimėjęs karą, visiškai sąmoningai nori išgąsdinti pasaulį ir kartu ketina sulaužyti pasaulio saugumo kontūrus.

* Vladimiras Putinas Tarptautinio baudžiamojo teismo kaltinamas nusikaltimais žmonijai. Išduotas jo arešto orderis.




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(21)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: