„Tai bus aukso vidurys“. Brazilijos prezidentas kai ką sugalvojo dėl Ukrainos  ()

Per susitikimą su Nyderlandų premjeru Brazilijos vadovas sakė, kad taiką Ukrainoje galima pasiekti derybomis. Jo nuomone, Brazilija padės rasti „aukso vidurį“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Brazilijos prezidentas Luisas Inácio Lula da Silva dar kartą pareiškė norintis būti tarpininku Ukrainos ir Rusijos Federacijos taikos derybose. Šį klausimą jis nori aptarti G7 viršūnių susitikime Japonijoje.

Tai pranešė „Metropoles“.

„Ukraina faktiškai negali susitaikyti su savo teritorijos okupacija, ji turi priešintis. Europos Sąjunga yra teisi savo sprendimu (remti Ukrainą, – red.), o Brazilija ir kitos šalys teisios, norėdamos rasti aukso vidurį. Manau, kad tai įmanoma. Jei tikėčiau, kad tai neįmanoma, nebūčiau to ėmęsis“, – sakė L. I. Lula da Silva.

Jis teigė jau aptaręs „Ukrainos konflikto“ sprendimą su Kinijos, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų lyderiais. Taip pat šią temą Brazilijos prezidentas ketina iškelti per G7 viršūnių susitikimo, kuris vyks Japonijoje, kuluaruose.

 

Anksčiau Brazilijos prezidentas pareiškė, kad JAV neva „skatina“ karą Ukrainoje. Jis mano, jog Ukrainos prezidentas ir Rusijos diktatorius turi būti „įtikinti“ pradėti derybas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(28)
(-26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()