Ukrainos žvalgyba turi kontaktą su Prigožinu. Skelbiama netikėta informacija  ()

Ukrainos žvalgyba gali turėti ryšį su Prigožinu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš laikraščio „The Washington Post“ interviu su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, paskelbto laikraščio interneto svetainėje, dingo dalis teksto, kuriame žurnalistas klausia valstybės vadovo apie Ukrainos karinės žvalgybos tarnybos „neslepiamus kontaktus“ su Rusijos „Wagner“ savininku Jevgenijumi Prigožinu.

Šiame klausime žurnalistas teigia, kad nutekintuose JAV gynybos ministerijos dokumentuose kalbama apie Ukrainos gynybos žvalgybos ir „Wagner“ įkūrėjo kontaktus. Konkrečiai juose pateikiama informacija, kad Ukrainos karinės žvalgybos tarnybos vadovas Kyrylas Budanovas vasario 13 d. pranešė prezidentui apie Maskvos planus destabilizuoti padėtį Moldovoje padedant dviem buvusiems „Wagner“ būrio čekistų samdiniams. Dokumentuose teigiama, kad Ukrainos gynybos žvalgybos vadovas tokią schemą apibūdino kaip „bandymą demaskuoti Prigožiną“, nes „mes turime reikalų su juo“. Tada Zelenskis informavo Moldovos vadovybę apie gresiančią provokaciją, o Ukrainos gynybos žvalgyba tariamai pasakė Prigožinui, kad Rusijoje jis bus paskelbtas išdaviku, dirbančiu Ukrainai. 

Atsakydamas Zelenskis paklausė žurnalisto, iš kur leidinys gauna informacijos apie Ukrainos žvalgybos veiklą, ir pridūrė, kad JAV žiniasklaida kartais skelbia Ukrainai kenkiančią informaciją. 

Šiuo metu „WP“ tinklalapyje paskelbta tik dalis pokalbio su Zelenskiu stenogramos, tačiau interneto archyvuose išliko sena interviu versija, kurioje yra klausimas apie Ukrainos žvalgybos tarnybos „kontaktus“ su Prigožinu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: