„Apsupsime miestą“. Ukrainos pulkininkas skelbia apie Ukrainos puolimą  ()

Ukrainos gynėjai užėmė apie 10 priešo pozicijų šiauriniame ir pietiniame Bachmuto pakraščiuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos toliau puola priešą Bachmuto mieste ir jo apylinkėse.

Gegužės 14 d. Ukrainos gynėjams pavyko iš karto perimti 10 Putino armijos pozicijų.

Karo studijų instituto analitikai išsamiai ištyrė situaciją Bachmuto srityje, remdamiesi duomenimis, gautais iš atvirų šaltinių.

Rusijos karo tinklaraštininkai teigia, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos aktyviai kovojo Kliščijivkos, Kurdiumivkos ir Berhivkos srityse. Be to, Ukrainos ginkluotosios pajėgos žengia į priekį Jahidnės rajone iš Bohdanivkos.

Kartu „Putino virėjas“ tikina, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gegužės 13–14 dienomis nevykdė aktyvių mūšių. ISW analitikai vizualiai nestebi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų priešo pozicijų užėmimo Bachmuto srityje.

Oficialus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės atstovas, pulkininkas Serhijus Čerevatijus pabrėžė, kad pagrindinis Ukrainos tikslas Bachmute yra sunaikinti priešo koncentracijos zonas ir apsupti miestą, o ne vykdyti frontines atakas.

Čerevatijus pažymėjo, kad pastaruoju metu Ukrainos gynėjai kai kuriose srityse pažengė į priekį 300 metrų, o Hanna Maliar sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos Bachmuto priemiestyje juda iš karto dviem kryptimis.

Tuo tarpu Rusijos gynybos ministerija nori atitraukti Rusijos visuomenę nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontratakų Bachmuto srityje.

Šoigu labai vertino 4-osios motorizuotųjų šaulių brigados, kovojusios Ivanivskės srityje, veiksmus. Jis taip pat prisiminė 200-ąją motorizuotųjų šaulių brigadą, užimančią pozicijas Bohdanivkos apylinkėse, ir 6-ąją brigadą, kovojančią Soledaro-Bachmuto linijoje.

 

Kremlius teigė, kad Putino armija vykdo „didvyrišką gynybą“, o mūšiuose su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis buvo eliminuoti atitinkamai 4-osios ir 2-ojo korpuso vadai Viačeslavas Makarovas ir Jevgenijus Brovko.

Rusijos gynybos ministerija internete paskelbė propagandinį vaizdo įrašą, kuriame 120 įsibrovėlių buvo apdovanoti medaliais pačiame fronte. Taigi, Kremlius nori dar kartą parodyti RF ginkluotųjų pajėgų pranašumą prieš samdinius, kovojančius Bachmuto srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: