Putinas to nesitikėjo. Kaip Vakarai reaguoja į branduolinius ginklus Baltarusijoje  ()

Rusija Baltarusijos teritorijoje dislokuos taktinius branduolinius ginklus. Tai, kad Vakarai nepareiškė griežtos reakcijos, rodo, jog jie šios grėsmės nelaiko realia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai „24 kanalui“ sakė buvęs KGB ir Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos darbuotojas Sergejus Žirnovas. Jis pridūrė, kad Vakarai pernelyg nesijaudina dėl branduolinio ginklo dislokavimo Baltarusijoje, nes Vakarų priešlėktuvinės gynybos sistemos Ukrainoje pademonstravo išskirtinį efektyvumą prieš Rusijos raketų atakas.

Pasak V. Žirnovo, V. Putinas negaus jokios naudos iš branduolinių ginklų dislokavimo Baltarusijoje. Tačiau Putinas yra idiotas, be to, nepagydomas. Branduoliniai ginklai padarys Baltarusiją ir Lukašenką stipresnius, ir ta stiprybė pasireikš konfrontacijoje su Rusija, o ne su Vakarais.

„Vakarams nerūpi, ar Baltarusijoje yra branduolinių ginklų, jei jie jau dislokuoti Kaliningrade, kuris yra daug arčiau. Be to, priešlėktuvinių raketų sistemos „Patriot“ gali numušti pažangiausias Rusijos raketas. Tai suteikė pasitikėjimo Vakarų lyderiams. Be to, būtent dėl šios priežasties JAV nusprendė perduoti Ukrainai F-16 lėktuvus – jos nustojo bijoti galimo Rusijos raketų atsako“, - sakė buvęs Rusijos žvalgybos karininkas.

 

Jis pridūrė, kad JAV tai nekelia jokios grėsmės. Vienintelis dalykas, kurio jie bijo, yra branduolinio ginklo povandeniniai laivai. Juos sunku susekti, jie gali iškilti į paviršių netoli Niujorko ar Vašingtono ir bandyti smogti. Tai vienintelė reali grėsmė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(2)
(61)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: