[Žinios trumpai] Rusija įstrigo – pranešama apie stebinantį Ukrainos karių pasipriešinimą, gali būti, jog į nelaisvę pateko Rusijos brigadų vadai  ()

Nors sekmadienį Rusijos pajėgos ir bombarduoja sostinę Kijevą, tačiau Ukraina smarkiai priešinasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis Jungtinių Valstijų karine informacija, Rusija dabar turi mažiausiai 50 procentų savo invazinių pajėgų Ukrainoje, likusi dalis vis dar laukia už sienos.

Kalbinti analitikai teigė, kad Rusijos kariškiai nesitikėjo tokio stipraus Ukrainos kovotojų atsako, todėl artimiausiomis dienomis į mūšį greičiausiai stos daugiau karių.

„Rusija akivaizdžiai susiduria su nesėkmėmis, kurių ji nesitikėjo. Tarp Rusijos kariškių daug aukų, taip pat Ukraina turi paimtų belaisvių, tarp jų bent vieną, galbūt du, brigados vadus“, – sakė Nigelas Gouldas-Daviesas iš Tarptautinio strateginių studijų instituto.

„Taigi, Rusija dabar bus motyvuota pastiprinti jėgas. Iki šiol ji panaudojo maždaug pusę jėgų, kurių buvo sutelkusi ir šiam konfliktui paruošusi.“

„Akivaizdu, kad Rusija turi labai didelį pranašumą, tačiau Ukrainos pasipriešinimo stiprumas išties įspūdingas“, – sakė buvęs Jungtinės Karalystės ambasadorius Baltarusijoje Gouldas-Davisas.

Tomas Bullockas, žvalgybos informacijos įmonės „Janes“ atvirojo kodo žvalgybos analitikas, sakė, kad Rusijos pajėgos iki šiol nesugebėjo pasinaudoti savo didžiuliu kariniu pranašumu.

„Matome, kad rusai patiria nuostolių, praranda įrangą ir netenka karių taip pat, kaip ir ukrainiečiai.“

 

„Atrodo, kad rusai tikėjosi mažesnio ukrainiečių pasipriešinimo. Akivaizdu, kad lūkesčiai nepasitvirtino“,–„Al Jazeera“ sakė Bullockas.

Pagreičio trūkumas

„Rusai vis labiau nusivilia dėl to, kad per pastarąsias 24 valandas, ypač šiaurinėje Ukrainos dalyje, trūksta tikrų pergalių“, – sakė amerikiečių gynybos pareigūnas.

Rusijai iki šiol nepavyko visiškai užimti nė vieno Ukrainos miesto, nors jos pajėgos puolė Kijevą ir Charkovą, esantį netoli Rusijos sienos.

 

Rusija perėmė pietinių miestų centrų valdymą, įskaitant Melitopolį ir Chersoną, tačiau tai nebuvo patvirtinta.

„Mes atlaikėme ir sėkmingai atremiame priešų puolimus. Kovos tęsiasi“, – socialiniame tinkle paskelbtame vaizdo pranešime iš Kijevo gatvių sakė Zelenskis.

„Mūsų pagrindinis tikslas yra nutraukti šį kraujo liejimą. Rusija patiria didelių nuostolių – šimtai žuvusių karių, kirtusių mūsų sieną ir įžengusių į mūsų žemę. Deja, nuostolių patiriame ir mes, bet ukrainiečiai drąsiai priešinasi agresijai“, – sakė Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(43)
(1)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: