[Karšta tema] Rusija išvengs JAV taikomų ekonominių sankcijų? Į karo sceną žengia kriptovaliutos  (1)

Pasauliui stebint Rusijos invaziją į Ukrainą, Bideno administracija pažadėjo kariaujančiai šaliai įvesti griežtas ekonomines sankcijas. Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė, Vokietija, Kanada, Australija ir Japonija taip pat įvedė sankcijas Rusijai, siekdamos užkirsti kelią bet kokiems būsimiems išpuoliams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo tarpu Rusija planuoja naudoti kriptovaliutą, kad apeitų šias priemones, teigiama paskelbtoje „The New York Times“ ataskaitoje. Dėl kriptovaliuotos naudojimo padėtis gali dar labiau pablogėti.

Sankcijų apėjimas

„Rusija turėjo daug laiko apgalvoti šią konkrečią problemą- sankcijų apėjimą“, – „The New York Times“ sakė Vašingtono advokatų kontoros „Ferrari & Associates“ kovos su pinigų plovimu ir sankcijų praktikos vadovas Michaelas Parkeris. „Būtų naivu manyti, kad jie neapgalvojo būtent tokio scenarijaus.

Iš esmės Rusija planuoja sudaryti sandorius visame pasaulyje su bet kuo, kas nepaisytų pastarojo meto šalies veiksmų, taip Rusija gautų naudos.

„Nei diktatoriai, nei žmogaus teisių aktyvistai nesusidurs su jokiu cenzoriumi Bitcoin tinkle“, – Bloomberg sakė investicijų valdytojo VanEck skaitmeninio turto tyrimų vadovas Matthew Sigelis.

Išlikimas anonimu

Kriptovaliutos naudoja „blockchain“ technologiją, jos pagalba visi sandoriai išlieka anonimiški, todėl Rusija galėtų naudoti skaitmenines valiutas, kad pirktų prekes ir paslaugas už šalies ribų, o taip išvengtų bankų ar institucijų, kurios laikosi Bideno naujai įvestų sankcijų.

„Jei dvi organizacijos ar žmonės nori užsiimti verslu vienas su kitu, bet negali to daryti per bankus, jie gali tai padaryti naudodami Bitcoin“, – sakė finansinių konsultacijų įmonės „Quantum Economics“ įkūrėjas ir vadovas Mati Greenspanas.

 

„Jei turtingas asmuo nerimauja, kad jo sąskaitos gali būti užšaldytos dėl sankcijų, jis gali savo turtą laikyti Bitcoin, taip jo pinigai yra apsaugoti.“

Dabar kyla klausimas: ar atsiras norinčių sudaryti sandorius su Rusija? Atrodo, kad visas pasaulis sutaria, jog šalies invazija yra neteisinga, vis dėlto galima rasti abejotinų veikėjų, kurie pinigus iškelia virš teisingumo. Laikas parodys, kas vyks toliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai (1)