[Žinios trumpai] Rusija reikalauja, kad JAV nebesiųstų ginklų Ukrainai ir skelbia grasinimus  (9)

JAV yra vienas iš pagrindinių Ukrainos rėmėjų ginklais. Rusijai užpuolus Ukrainą JAV pasiūlė pagalbą prieštankinėmis ir priešlėktuvinėmis raketomis, šautuvais, pistoletais, amunicija, šalmais ir neperšaunamomis liemenėmis. Rusijai tai, žinoma, labai nepatinka, todėl dabar paskelbtas pakankamai griežtas reikalavimas šias siuntas nutraukti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vien per artimiausias kelias dienas Ukrainą pasieks toks solidus siuntinys iš JAV - 100 „Switchblade“ dronų, 800 „Stinger“, 2000 „Javelin“, 1000 NLAW ir 6000 AT4 raketų, 100 granatsvaidžių, 5000 šautuvų, 1000 pistoletų, 400 kulkosvaidžių, 20 milijonų šovinių, 25 000 šalmų ir neperšaunamų liemenių. Tiesa, ne visas ši krovinys yra JAV dovanos, bet būtent JAV tapo pagrindiniu Ukrainos rėmėju ginkluote. JAV aktyviai rūpinasi ir tuo, kad Ukrainą pasiektų senesni, bet vis dar naudingi sovietiniai ginklai, kuriais ukrainiečiai moka naudotis.

Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas tik patvirtino tai, kad Rusijai tokia parama Ukrainai nepatinka. O kaip gali patikti, kai tos raketos metalo laužu verčia ištisas kolonas. Riabkovas teigia, kad Rusijos ir JAV santykiai yra arti nutrūkimo ir kelia klausimą, kaip juos įmanoma išsaugoti. JAV ir Sovietų Sąjungos santykiai nebuvo nutraukti ir Šaltojo karo metu. Tiesą sakant, paskutinį kartą JAV ir Rusijos diplomatiniai santykiai visiškai nutrūko tik 1917 metais ir buvo visiškai atkurti 1933 metais.

 

„Jie turi nutraukti eskalaciją - tiek žodinę, tiek Kyjivo režimo maitinimą ginklais. Privalome nustoti kelti grėsmę Rusijai“, teigė Riabkovas. 

(56)
(2)
(54)

Komentarai (9)