[Žinios trumpai] Tokios Prancūzijos reakcijos nebuvo jau 30 metų: branduoliniai povandeniniai laivai išplaukė į jūrą  ()

Reaguodama į Rusijos grėsmę, pirmą kartą per 30 metų Prancūzija padidina branduolinių povandeninių laivų parengtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzija padidino savo branduolinių pajėgų kovinę parengtį. Dabar trys iš keturių branduolinių povandeninių laivų pastarosiomis dienomis manevruoja jūroje.

Apie tai pirmasis pranešė Bretanės regioninis laikraštis „Telegramme de Brest“, turintis geriausią stebėjimo postą Prancūzijos karinio jūrų laivyno bazėje Ile Longuet, Bresto įlankos kyšulyje. Žinomas karinis žurnalas „Air & Cosmos“ pažymėjo, kaip neįprasta jūroje turėti daugiau nei vieną prancūzų branduolinį povandeninį laivą, rašo FAZ.

Toks vienu metu dislokuotų povandeninių laivų skaičius yra pirmas kartas per tris dešimtmečius reaguojant į Rusijos branduolinio karo grėsmes. Kiekvienas branduolinis povandeninis laivas gali gabenti iki 16 tarpžemyninių balistinių raketų M51.

„Paskutinį kartą trys povandeniniai laivai vienu metu buvo dislokuoti dešimčiai metų iki Šaltojo karo pabaigos per JAV ir Sovietų Sąjungos priešpriešą dėl vidutinio nuotolio raketų Europoje“, – pabrėžė „The Times“.

 

Karo ekspertai sakė, kad Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, kuris tiesiogiai vadovauja šalies branduolinei atgrasymo jėgai, priėmė sprendimą panaudoti povandeninius laivus, reaguodamas į didėjančią grėsmę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(0)
(64)

Komentarai ()