[Žinios trumpai] Rusijoje jau siūloma „denacifikuoti“ dar 6 šalis, Ukraina reaguoja labai rimtai: „bus daug europiečių kraujo“  (1)

Kovo 25 dieną Maskvos miesto dūmos narys Sergejus Savostianovas pasidžiaugė „denacifikacijos ir demilitarizacijos“ operacijos eiga Ukrainoje. Ir šalia pridūrė, kad tai reikėtų atlikti ir dar 6 šalyse, tarp jų - ir Lietuvoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savostianovas yra komunistų partijos narys, daug ir piktai kalbantis Maskvos miesto politikas. Savo pasisakyme jis teigė, kad Ukrainos „denacifikacija ir demilitarizacija“, kaip invaziją apibūdino pats Vladimiras Putinas, suteiks ilgalaikio saugumo Ukrainai, Rusijai ir Europai. Tačiau į šios operacijos zoną jis norėtų įtraukti dar 6 šalis.

„Rusijos Federacijos saugumo užtikrinimui šalia Ukrainos, mano nuomone, į denacifikacijos ir demilitarizacijos procesą reikėtų įtraukti ir Baltijos šalis, Lenkiją, Moldovą ir Kazakstaną“, teigė politikas. Ir tai nėra pirmasis toks pasisakymas Rusijoje - ne vienas politikas yra paraginęs Putiną nesustoti Ukrainoje.

Ukrainos prezidento patarėjas Michailas Podoliakas pabrėžė, kad tokius pasisakymus būtina vertinti rimtai - „Tai yra tik pradžia. Bus daug europiečių kraujo, rusai tai pažada“. 

 

Jakeas Sullivanas, JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais, neatmetė galimybės, kad Rusija puls NATO nares - „JAV ir NATO ruošiasi bet kokiam Rusijos puolimui NATO teritorijoje“.

(8)
(23)
(-15)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: