[Žinios trumpai] Rusija išbandė naują tarpžemyninę balistinę raketą, pramintą „Šėtonu“: „tie, kurie mums grasina, dabar pagalvos du kartus“ (Video)  ()

„Sveikinu jus sėkmingai paleidus tarpžemyninę balistinę raketą Sarmat“, – per televiziją kariuomenei sakė Putinas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-20 [Žinios trumpai] Rusija išbandė naują tarpžemyninę balistinę raketą, pramintą „Šėtonu“: „tie, kurie mums grasina, dabar pagalvos du kartus“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad Rusija sėkmingai išbandė tarpžemyninę balistinę raketą „Sarmat“, sakydamas, kad ginklas, galintis nešti branduolinius užtaisus, privers Kremliaus priešus „prieš imantis veiksmų, pagalvoti du kartus“.

RS-28 „Sarmat“ (pavadinta pagal iranėnų tautą sarmatus), Vakarų analitikų praminta „Satan 2“ (Šėtonas), yra viena iš naujos kartos Rusijos raketų, kurias Putinas pavadino „neįveikiamomis“ tarp kurių taip pat yra hipergarsinės raketos „Kinzhal“ ir „Avangard“.

„Šis tikrai unikalus ginklas sustiprins mūsų ginkluotųjų pajėgų kovinį potencialą, patikimai užtikrins Rusijos saugumą nuo išorinių grėsmių ir privers susimąstyti tuos, kurie agresyvios retorikos įkarštyje bando kelti grėsmę mūsų šaliai“, – sakė Putinas.

Rusijos gynybos ministerijos pranešime teigiama, kad bandymas „sėkmingai“ įvyko Plesecko kosmodrome Rusijos šiaurėje.

Ministerijos teigimu, raketa į Kamčiatkos pusiasalio Kuros poligoną Rusijos Tolimuosiuose Rytuose pristatė mokomąsias kovines galvutes.

„Sarmat“ yra galingiausia raketa, turinti ilgiausią taikinių naikinimo atstumą pasaulyje, o tai žymiai padidins mūsų šalies strateginių branduolinių pajėgų kovinę galią“, – nurodė ministerija.

 

Supersunki tarpžemyninė balistinė raketa „Sarmat“ sukurta taip, kad išvengtų priešraketinės gynybos sistemų su trumpa pradine pastiprinimo faze, suteikdama priešo stebėjimo sistemoms mažą langą ją sekti.

Sverianti saugiau nei 200 tonų ir galinti transportuoti kelias kovines galvutes, raketa, kaip teigiama, gali pataikyti į bet kurį taikinį Žemėje.

„Sarmat“ yra vienas iš šešių naujų Rusijos strateginių ginklų, kuriuos Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pristatė 2018 m. kovo 1 d. Planuojama, kad ji bus pradėta naudoti vėliau šiais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(26)
(-25)

Komentarai ()