[Žinios trumpai] Rusai ėmėsi bjaurios taktikos: sugalvojo, kaip „su įrodymais“ apkaltinti Ukrainos kareivius civilių žudymu  ()

Chersono srityje buvo pastebėti priešo tankai su Ukrainos vėliavomis – taip rusai nori diskredituoti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priešas bando imituoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinių buvimą jo užimtose teritorijose.

Apie tai operatyvinėje informacijoje apie padėtį pietiniuose Ukrainos regionuose pranešė Operatyvinė vadovybė „Pietūs“.

Pastebima, kad okupuotose Chersono ir Mykolajivo sričių teritorijose priešas tęsia psichologinį ir karinį spaudimą civiliams gyventojams, vykdo propagandinę veiklą, agituodamas priešintis Ukrainos valdžiai ir kurti pseudorespublikas, diskredituoti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas netikrais išpuoliais, taip pat civilinių objektų apšaudymu.

„Taigi, Chersono srities Grozovo kaimo pakraštyje važiavo okupantų tankai su Ukrainos vėliavomis. Ši demonstracinė kolona pajudėjo Molodeckos kaimo kryptimi. Tokiu būdu priešas bando imituoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinių buvimą okupuotose teritorijose. Ir tada iš tų pačių tankų jie apšaudė užimtas gyvenvietes, sudarydami vietos gyventojams melagingą įspūdį apie Ukrainos kariuomenės ataką prieš civilius Chersono regione“, – sakoma pranešime.

Vadovybė pažymi, kad Ukrainos gynėjai nešaudo į civilius objektus ir gyventojus, nešaudo ir į gyvenvietes, kuriose už civilių slepiasi įsibrovėliai.

 

Taip pat Operatyvinė vadovybė „Pietūs“ praneša, kad ukrainiečių raketų ir artilerijos daliniai per naktį įvykdė 12 atakų įsibrovėlių pozicijose, dėl ko priešo nuostoliai siekė 11 karių ir 3 technikos, įskaitant šarvuotos vienetus.

Juodosios jūros operatyvinėje zonoje ir toliau yra apie 20 šalies agresorės laivyno laivų, tarp kurių yra ir povandeninių laivų, turinčių raketinius ginklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(8)
(-5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: