[Žinios trumpai] Nufilmuota, kaip okupantas bando perplaukti Donecą po to, kai Ukrainos artilerija sustabdė rusų persikėlimą (Video)  ()

Apie sėkmingą Ukrainos gynybinę operaciją prie Belogorovkos kaimo Luhansko rajone, bus kalbama metų metus. Ukrainiečiai artilerija sunaikino pontoninį tiltą ir nukovė šimtus okupantų. Tikslus sunaikintos rusų technikos skaičius net nėra žinoma. Naujame įraše matoma, kaip rusų karys bandė pasiekti kitą upės pusę ant beviltiškai plūduriuojančios karinės mašinos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-15 [Žinios trumpai] Nufilmuota, kaip okupantas bando perplaukti Donecą po to, kai Ukrainos artilerija sustabdė rusų persikėlimą (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per tris dienas trukusį mūšį ukrainiečiai iš 80-osios, 79-osios, 90-osios, 58-osios ir 17-osios tankų brigadų sunaikino šimtus rusų karinės technikos vienetų prie Belogorovkos. Operacija buvo išties įspūdinga - ukrainiečiai tiksliai nuspėjo, kurioje vietoje rusai rengs persikėlimą per Doneco upę. Kai dalis rusų technikos persikėlė, artilerijos smūgiai sunaikino tiltą. Tuomet tankais, artilerija, prieštankiniais ginklais Ukraina sunaikino atsitraukti nebegalinčius rusus. Daug jų tankų taip ir liko Donece.

Skaičiai iš šio mūšio yra labai įvairūs. Yra teigiančių, kad Rusija čia prarado apie 250 technikos vienetų ir 1500 karių. Bet suskaičiuoti to kol kas neįmanoma.

Ukrainos vidaus reikalų ministras Antonas Geraščenko pasidalino įdomiu įrašu iš šio mūšio lauko - vienas rusų karys bando perplaukti Donecą. Pirmiausia jis stovi ant plūduriuojančios šarvuotos mašinos, o tada aplink sproginėjant artilerijos sviediniams ima plaukti.

 

Geraščenko teigia, kad Ukraina ten „orkams paruošė Stalingradą ir Kurską vienoje vietoje“.

(97)
(0)
(97)

Komentarai ()

Susijusios žymos: