[Žinios trumpai] Putinas atsilygino Kadyrovui? Karo ekspertas paaiškino, kokią planuoja schemą su Mariupoliu ir kas bus toliau  (1)

Karo ekspertas Olegas Ždanovas paaiškino, kodėl Rusija nusprendė čečėnus paversti sąlyginiais užgrobto Ukrainos Mariupolio „atkūrimo kuratoriais“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-19 [Žinios trumpai] Putinas atsilygino Kadyrovui? Karo ekspertas paaiškino, kokią planuoja schemą su Mariupoliu ir kas bus toliau  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo nuomonę šiuo klausimu jis išsakė „FreedomUA“.

„Tai savotiška Rusijos federacija, kuri iš grobio duoda pelno dalį. Jie (čečėnai) užėmė Mariupolį, ir miestas pasidavė. Jei kalba eina apie „miesto atstatymą“, tai mes suprantame, kad tai turėtų būti investicija iš Rusijos biudžeto. Tiesą sakant, tai yra duoklė Kadyrovui už tai, kad jo kovotojai kurį laiką dalyvauja kare prieš Ukrainą.“

Olegas Ždanovas abejoja, ar čečėnai atstatys sugriautą miestą.

„Nemanau, kad jie ten daug ką atstatys... Sprendžiant iš to, kaip Groznas (Čečėnijos sostinė) buvo atstatytas po antrojo Čečėnijos karo.“ Atstatytas tik miesto centras, o toliau viskas tik išvalyta. Miestas apgriuvęs. Tas pats vyks Mariupolyje, o bus paskelbta jog visi pinigai „panaudoti“.

 

Anksčiau Mariupolio mero patarėjas Petras Andriuščenka pranešė, kad čečėnai taps sąlyginiais užgrobto Mariupolio „atkūrimo kuratoriais“.

Pirmą kartą Mariupolyje įvyko darbinis susitikimas, kuriame dalyvavo okupacinės administracijos, Valstybės Dūmos deputatas Dmitrijus Sablinas (Mariupolio okupacijos kuratorius nuo 2014 m.) su Adamu Delimkhanovu ir Ahmedu Dolgajevu, kurie iš esmės yra Čečėnijos politinės valdžios dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(5)
(-4)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: