[Žinios trumpai] „Scholzo netikras žaidimas“: Vokietija slepia pėstininkų kovos mašinas „Marder“, neleidžia jomis sustiprinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų  ()

Vis dar neaišku, ar pėstininkų kovos mašinos „Marder“ pateks į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietija ir toliau blokuoja pėstininkų kovos mašinų „Marder“ tiekimą Ukrainai. Kaip rašo Vokietijos laikraštis „Bild“, „netikras Scholzo vyriausybės žaidimas, apie tariamą negalėjimą tiekti „Marder“ Ukrainai, įžengia į naują etapą“.

„Bild“, remdamasi slaptu dokumentu „tarnybiniam naudojimui“, praneša, kad Vokietijos federalinė gynybos ministerija turi 32 vienetus pėstininkų kovos mašinų (IFV) „Marder“, kurios „nebėra naudojamos“ ir prireikus gali būti taisomos.

Tuo pačiu metu Vokietijos socialdemokratų partijos vadovaujama vyriausybė nenori tiekti šių transporto priemonių Ukrainai ir tvirtina, kad Bundesveras (Vokietijos ginkluotosios sausumos pajėgos) neturi IFV, galinčių padėti Ukrainai.

Tuo pat metu Vokietijos Federalinė saugumo taryba jau daugiau nei mėnesį blokuoja iki 100 pėstininkų kovos mašinų „Marder“, kurias „Rheinmetall“ yra pasiruošusi tiekti Ukrainai, eksportą.

 

„Jei federalinė vyriausybė jau būtų susitarusi dėl „Rheinmetall“ ir Ukrainos vyriausybės kovą paskelbtos ketinimų deklaracijos, pirmieji „Marder“ galėtų būti Ukrainoje po kelių savaičių, kad padėtų apsiginti nuo Putino armijos“, – rašoma laikraštyje.

„Rheinmetall“ paraiška buvo pateikta Federalinei tarybai balandžio 22 d., tačiau Vokietijos vyriausybė vis dar neleidžia eksportuoti pirmųjų „Marder“ į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(14)
(-5)

Komentarai ()